Pensionsgigant dropper Strøget

Danmarks største pensionspengetank sælger to strøgejendomme for en halv milliard og vil ikke længere investere i de dyre forretningsgader.

Det er blandt andet ejendommen med Birger Christensens butik på Strøget i København, som ATP har solgt. Fold sammen
Læs mere
Foto: SØREN BIDSTRUP
ATP med over 600 milliarder kroner i pengetanken har solgt to ejendomme på Strøget i det indre København til den tyske investeringsforvalter Cordea Savills.

Handlen ligger ifølge Berlingske Business' oplysninger på tæt ved en halv milliard kroner, og salget skyldes delvis en justeret strategi.

»Vi har vurderet, at gågader ligger i periferien af vores strategi. De dyre beliggenheder kræver særlige kompetencer og en kritisk masse i segmentet, man skal være meget tæt på markedet. Samtidig har vi fået en meget god pris, så vores kunder har opnået et ganske fornuftigt afkast på ejendommene, som vi har haft i 10-15 år,« siger Michael Nielsen, direktør i ATP Ejendomme, til Berlingske Business.De to solgte ejendomme er Købmagergade 60 på 3.600 kvadratmeter med blandt andet en H&M-tøjbutik og det 5.400 kvadratmeter store Østergade 36-38 med pelsfirmaet Birger Christensen på lejerlisten.

Det var ATPs sidste strøgejendomme, for i 2013 solgte pensionstanken to tilsvarende bygninger i Aarhus til unavngivne private investorer.

Cordea, den nye ejer af de to bygninger på Strøget, købte for en måned siden flere ejendomme på Købmagergade for godt en halv milliard - sælgeren var det London-baserede investeringsselskab Meyer Bergman med speciale i europæiske butiksejendomme.Hos ATP fastslår Michael Nielsen, at pensionskassen i Hillerød fortsat har fokus på detailhandel og kontorer herhjemme, men lægger vægt på store enkeltinvesteringer som eksempelvis Magasin-bygningerne, ejerandelen på en tredjedel af Rosengårdcentret i Odense samt FN-byen ved Nordhavn og DONG-hovedsædet i Gentofte  Og såvel boliger som lager- og logistikbygninger er stadig fravalgt.

I udlandet vil ATP i stigende grad købe ejendomme direkte - som det skete i maj, da ATP med en check på hele 3,2 milliarder kroner købte en 90 procent andel i et stort kontorkompleks i Bruxelles.
Samlet har ATP Ejendomme investeringer for over 30 milliarder kroner.