Pensionsbranchens supersælger rygtes på vej væk

Lars Ellehave-Andersen har brugt det meste af sit arbejdsliv i pensionsbranchen, men nu forlyder det, at PFAs koncerndirektør er på vej ud af landets største private investeringshus.

Samtidig med at Lars Ellehave-Andersen i 2006 vendte tilbage til PFA, begyndte han at læse forandringsledelse. Ifølge rygter vil der snart ske forandringer i hans eget arbejdsliv. Foto: Jakob Dall
Læs mere
Fold sammen

Dramaet fortsætter i PFA. Denne gang er det selskabets koncerndirektør, Lars Ellehave-Andersen, der er hovedpersonen i svirrende rygter om udskiftning i Danmarks største private investeringshus.

Siden PFAs nye topchef, Allan Polack, overtog styringen efter Henrik Heideby i april, har to chefer sagt farvel til PFA, og meget tyder på, at Lars Ellehave-Andersen bliver den næste.

En central spiller

Lars Ellehave-Andersen har titlen som koncerndirektør og CCO med ansvar for forretningsområderne Erhverv & Partnere, Rådgivning, Marked og selskaberne PFA Bank og PFA Soraarneq. Han har spillet en central rolle i den massive vækst, PFA har haft de seneste år, og er da også blevet beskrevet som en mand med større interesse for salg end for finans.

Lars Ellehave-Andersen er kendt som lidt af en supersælger i pensionsbranchen. Han er vokset op i Toksværd ved Næstved, hvor han blev student fra Næstved Gymnasium i 1986, og allerede året efter at studenterhuen var på plads, blev unge Lars Ellehave-Andersen ansat i PFA som elev. Der blev han hængende i de følgende otte år og arbejdede sig støt og roligt op i PFA-hierarkiet.

Forandringsledelse

PFA formede Lars Ellehave-Andersen til en stærk kommerciel profil i pensionsbranchen, og i midten af 1990erne blev han ansat som salgsdirektør i PensionDanmark, hvor han blandt andet var med til at udvikle Pensionsinfo.dk. PensionDanmark var Lars Ellehave-Andersens arbejdsplads i godt 11 år, indtil han i efteråret 2006 vendte tilbage til den velkendte fold i PFA.

Det var også i 2006, at Lars Ellehave-Andersen begyndte at læse en MBA i forandringsledelse på Aarhus Universitet. Ledelsesuddannelsen blev færdiggjort i 2008, og allerede i 2009 kastede Lars Ellehave-Andersen sig igen over bøgerne – denne gang for at tilegne sig en master i forhandling. Han har siden været en aktiv stemme i medierne, når emnet har været forandringsledelse. Blandt andet har han haft ytret sig på en blog i Jyllands-Posten.

Lars Ellehave-Andersen er bestyrelsesformand i PFA Bank og Mølholm Forsikring, bestyrelsesnæstformand i PFA Soraarneq og bestyrelsesmedlem i Forsikringsakademiet. Han er også medlem af repræsentantskabet i Lån & Spar Bank.

Lars Ellehave-Andersen er en ivrig golfspiller og svinger gerne golfkøllerne på baner rundt om i Europa. Han har tre børn og bor i København med sin kæreste.

Hverken hovedpersonen selv eller PFA har ønsket at kommentere sagen om ledelsesudskiftning i PFA og har dermed hverken be- eller afkræftet, om Lars Ellehave-Andersen er på vej ud af investeringshuset.