Pensions-direktør: Bosættelses-investeringer er et dilemma

Direktøren i pensionsselskabernes brancheforening, Forsikring & Pension, kalder det et svært dilemma, når pensionsselskaber investerer i firmaer, der står bag aktiviteter i de besatte områder på Vestbredden.

Foto: AMMAR AWAD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske pensionsselskaber er opmærksomme på, at der kan være etiske overvejelser, hvis man investerer i virksomheder, som har aktiviteter i de illegale besatte områder på Vestbredden.

Det siger Per Bremer Rasmussen, der er direktør for Forsikring & Pension, pensionsselskabernes brancheforening, til TV 2 News.

»Det er lidt af et dilemma, skal vi gå ind i aktivt ejerskab og prøve at påvirke forholdene til det bedre - eller skal vi trække vores investeringer,« siger Per Bremer Rasmussen, der understreger, at der er fokus på området.

»Det er noget, vi tager meget alvorligt,« siger han til TV 2 News.

Ifølge en ny rapport fra den danske NGO-organisation DanWatch har de ti største danske pensionskasser- og selskaber investeret over en milliard kroner i virksomheder, der står bag arbejde i de israelsk besatte områder eller konstruktioner og vedligeholdelse af militære checkpoints og den separationsmur, som Israel har bygget.

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) har tidligere frarådet danske borgere og virksomheder at samarbejde med firmaer, der gavner de israelske bosættelser i de palæstinensiske områder.