Pensiondanmark risikerer kæmpetab på amerikanske vindmøller

Pensiondanmarks investeringer i amerikanske vindmølleparker har udviklet sig til et økonomisk mareridt. Sidste år tabte pensionskassen 203 mio. kr. på tre amerikanske vindmølleparker, og nu risikerer den at tabe yderligere 200 mio. kr. efter en strid med en kunde.

Foto: SØREN BIDSTRUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jyllands-Posten.

Pensiondanmark og tyske Eon, der ejer vindmølleparker sammen, har taget retlige skridt mod en texansk kunde, Lower Colorado River Authority, som aftager strømmen fra en af selskabernes vindparker, for brud på en kontrakt på at aftage strømmen til en fast pris i 18 år.

Strømaftalen blev indgået i 2009, hvor elprisen lå på et markant højere niveau, og udviklingen har nu fået kunden til at rive kontrakten itu med henvisning til en klausul, der ifølge kunden gør det muligt mod betaling af 60 mio. dollar til modparten.

Vinder kunden sagen, kan det med de nuværende elpriser give Pensiondanmark og Eon en økonomisk lussing på "knap 200 mio. kr.," skriver Claus Lyngdal, chef for alternative investeringer i Pensionsdanmark, i en mail til Jyllands-Posten.

I forvejen tabte Pensiondanmark sidste år 203 mio. kr. på den pågældende vindpark samt to andre, der ejes med Eon, og det er ifølge Jyllands-Postens oplysninger ikke tab, der knytter sig til den igangværende sag.

/ritzau/FINANS