Pensiondanmark om dobbeltrolle i OW-sag: »Vi har regnet på det«

Pensiondanmark kan komme i en særlig dobbeltrolle i OW-skandalen. Pensionsselskabet vil have undersøgt om der kan placeres et ansvar, men kan også selv blive ramt af søgsmål, fordi det har investeret i Altor.

Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pensiondanmark er på krigsstien i spillet om at få placeret et ansvar i erhvervsskandalen OW Bunker.

Pensionsselskabet er således med i gruppen af danske investorer, der vil undersøge forløbet samt bankernes, advokaternes og revisorernes rolle i selskabet, der gik konkurs for godt fem uger siden.

Men Pensionsselskabet har samtidig investeret i kapitalfonden Altor, som tjente cirka 2,7 milliarder kroner på børsnoteringen af OW Bunker tilbage i marts. Dermed kan Pensiondanmark også få en rolle på den anden side af bordet, da både danske og internationale investorer overvejer om man kan gå efter de penge som Altor har tjent, men som allerede er sendt tilbage til investorerne, herunder Pensiondanmark.

Fra Pensiondanmark oplyser investeringsdirektør Claus Stampe, at han ikke ser et problem i det dilemma.

»Pensiondanmarks investering i Altor II, og risikoen for at der rettes et erstatningsansvar mod fonden har ingen betydning for vores ageren i denne sag. Det vigtigste er at få placeret et ansvar,« skriver Claus Stampe i en mail til Berlingske.

Pensionsselskabet har gjort regnebrættet op og det vil være en fordel at få erstatning for det tabte på aktierne ved konkursen - også selv om udbyttet fra investeringen i Altors Fond II skulle komme i skudlinjen.

»I øvrigt er Pensiondanmarks investering i Altor II beskeden og mindre end vores direkte investering i OW Bunker-aktier. Derfor vil en eventuel økonomisk kompensation til de investorer, der købte OW Bunker aktier i forbindelse med børsnoteringen altid være en fordel for os,« skriver Claus Stampe.