PensionDanmark mere end fordoblede afkastet i 1. kvartal

PensionDanmark nyder godt af stigende beskæftigelse og de gunstige aktiemarkeder

PensionDanmarks topchef Torben Möger Pedersen Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams

PensionDanmark fik i årets første kvartal et investeringsafkast på 9,8 milliarder kr. før skat. Det er mere end en fordobling i forhold til samme periode sidste år, og balancen har nu rundet de 180 milliarder kr.

Medlemmerne har således i 1. kvartal fået forrentet deres opsparing med mellem 4,2 pct. (alder 65) og 6,9 pct. (alder 40) før skat.

De løbende indbetalinger er steg med godt 8 pct. og bekræfter - ifølge PensionDanmark - dermed, at der er ved at komme god vækst i beskæftigelsen i de virksomheder, som har pensionsordning i PensionDanmark.

»Vi er godt tilfredse med resultaterne i 1. kvartal, hvor vi som andre investorer især nød godt af de stigende aktiekurser. Vi ser dog fortsat betydelige udsving på de fi-nansielle markeder, og derfor fortsætter vi med at udbygge vores portefølje af stabile alternativer,« skriver adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark, i en kommentar til kvartalstallene.

PensionDanmarks investeringer i infrastruktur er i 1. kvartal blevet udbygget med endnu en investering i et biomassefyret kraftværk i England - det tredje i rækken. Til ejendomsporteføljen er føjet tre store ejendomme i Ballerup, Odense og Aalborg med it-virksomheden KMD som lejer.