Pengetransportør beskylder bankerne for prisdumping

Bankernes fælles firma BKS dumper priserne på pengetransport for butikker og detailkæder.

Arkivfoto fra Iris. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det mener Heine Wang, der er koncerndirektør hos rivalen Nokas, skriver Børsen. Ifølge direktøren udnytter selskabet på ulovlig vis sin dominerende position på markedet for pengetransport til bankfilialer og hæveautomater til at få fat i detailmarkedet ved at køre med urimeligt lave priser.

»Bankmarkedet er lukket, og det er den samme aktør, der lukker markedet, som krydssubsidierer detailmarkedet med en dræbende prisdumping,« siger direktøren til avisen.

Topchefen vil nu klage til konkurrencemyndighederne, og hvis der ikke kommer "fair eller ens regler" på markedet, vil selskabet måske som konsekvens droppe værdihåndtering i Danmark.

Administrerende direktør i BKS Thomas Egebøl afviser påstanden over for Børsen. Han fortæller, at prissætningen afhænger af, hvilke ydelser og servicer kunden ønsker.

BKS står for Bankernes Kontantservice, og selskabet blev stiftet i 2010. Det ejes af pengeinstitutterne og Nationalbanken, og formålet med etableringen var at højne sikkerheden og effektiviteten, når store pengebeløb håndteres fysisk.

Ifølge Heine Wang har Nokas mistet omkring 20 bankkunder, siden BKS så dagens lys, mens tilgangen af nye bankkunder er helt stoppet, skriver Børsen.