Pengetank sluger revisorhus

Pensionskæmpen ATP har købt det tidligere KPMG-hus fra 1991 på grænsen mellem Frederiksberg og Nordvest-kvarteret - formentlig for en halv milliard.

Komplekset omfatter seks sammenhængende bygninger og 26.000 kvadratmeter, som alle er lejet ud til staten og Københavns Kommune. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ATP Ejendomme fortsætter stimen af opkøb og har med virkning fra 1. oktober overtaget revisor- og rådgiverkoncernen KPMG Danmarks tidligere hovedsæde Fuglebakken ved S-togsstationen af samme navn på grænsen mellem Frederiksberg og det københavnske Nordvest-kvarter.

Komplekset omfatter seks sammenhængende bygninger og 26.000 kvadratmeter, som alle er lejet ud til staten og Københavns Kommune.

Branchekilder anslår ifølge fagmediet estatemedia.dk den ellers hemmeligholdte pris til omkring en halv milliard kroner.


"Vi er meget tilfredse med investeringen. Der er tale om lange lejekontrakter, sikre afkast og meget solide lejere, hvilket matcher vores overordnede strategi ganske fint," udtaler Michael Nielsen, direktør for ATP Ejendomme, som med købet kommer op på mursten i ind- og udland for 36,5 milliarder kroner.

Det daværende KPMG C. Jespersen opførte bygningerne i 1991 og flyttede i 2011 til et nybygget hovedsæde i Flintholm-kvarteret på Frederiksberg - kun to togstop væk. Dén bygning er i dag omdøbt til EY-huset efter den dramatiske fusion mellem KPMG og EY, der tidligere hed Ernst & Young.


ATP Ejendomme er ejendomsbenet i ATP, vores alle sammens obligatoriske opsparing og pengetank med en samlet formue på langt over 600 milliarder kroner.

Ejendomsdirektør Michael Nielsen har luftet checkhæftet en del i år. Investeringerne løber op i adskillige milliarder og omfatter et kæmpe kontorhus i Bruxelles i Belgien og DONG Energy-hovedsædet i Gentofte samt andele i FN-byen i Nordhavn, Axeltorv-kontorprojektet over for Tivoli, de ombyggede Nordhavnssiloer Portland Towers og Magasin-ejendommen på Kongens Nytorv.

På rådgiversiden har Catella hjulpet KPMG med handlen.