Pengetank bygger Ørestad-boliger for 175 millioner

En af landets største pensionskasser bygger 87 lejligheder på Amager - og får ros for satsningen i et dødt boligmarked.

Fra 2013 får "Horisonten I"-byggeriet på C.F. Møllers Allé i Ørestad City følgeskab af "Horisonten II", som PensionDanmark opfører for 175 millioner kroner med MT Højgaard som entreprenør. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto fra PensionDanmark.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PensionDanmark er for anden gang på blot en uge ude at svinge checkhæftet på det storkøbenhavnske ejendomsmarked. I sidste uge investerede pensionskassen med 110 milliarder kroner i Joachim von And-tanken rundt regnet en milliard i kontorer på Nordhavnen, nu skal 175 millioner spenderes på boligbyggeri i Ørestad.

Læs også: Pensionskæmper shopper ejendomme ved Langelinie


Pensionskassens byggeri Horisonten I i Ørestad City bliver fra 2013 suppleret med Horisonten II bestående af 87 nye boliger på gennemsnitligt knap 100 kvadratmeter. Byggeriet skal MT Højgaard, landets største entreprenør, stå få.

"Denne type investeringer giver gode, stabile afkast over en længere periode," lyder forklaringen fra administrerende direktør Torben Möger Pedersen, der i øjeblikket må døjes med urolige finansmarkeder og rekordlave renter på obligationer.

Ros fra mæglere

To mæglere kan sagtens se fornuften i, at en langsigtet pensionskasse skyder penge i boligbyggeri i hovedstaden, selv om boligmarkedet er i strid modvind.

Læs også: Kendismægler går konkurs

Læs desuden: Bolignedtur har overhalet regeringen

"Projektet virker meget fornuftigt, og byggeprisen og størrelse gør, at det kan passe til familier med mellemindkomst. Selv om boligmarkedet er underdrejet, så er der stadig fornuftig drift i udlejning. Og frem mod 2025 skulle København få 100.000 ekstra indbyggere, som skal have et sted at bo," siger direktør Jørgen Jørgensen, EDC Erhverv Poul Erik Bech.

I Nybolig Erhverv peger analysechef Stig Plon Kjeldsen desuden på, at Ørestad ikke længere er forblæst prærie uden for byen.

"Især de seneste tre år er Ørestad modnet som bydel; her er skabt byliv og nærmiljø, så området er blevet mere attraktivt for både investorer og lejere."

Bliv tilmeldt Berlingske Business-nyhedsbreve om ejendomme, byggeri og anlæg


PensionDanmark har i øjeblikket investeret godt syv procent af formuen på 110 milliarder kroner i erhvervs- og boligejendomme. Andelen skal øges til mindst ti procent i 2015. Pensionsselskabet har omkring 600.000 medlemmer inden for blandt andet byggeri, handel og transport.