Pengene vælter ind hos Ryanair

Overskuddet i det irske lavprisselskab vokser med 37 pct. og Ryanair hæver nu både de kortsigtede og de langsigtede vækstforventninger. Samtidig skal trafikken fra København fordobles, lyder det fra topchef Michael O'Leary.

Foto: Thomas Lekfeldt. Ryanair har muligvis tabt slaget mod den danske fagbevægelse, men det kan ikke umiddelbart ses på regnskabet, hvor pengene vælter ind. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Både passagerer og deres penge vælter ind hos Europas største flyselskab, Ryanair, der er blevet bedre til at tjene penge på dem og nu hæver forventningerne til væksten i fremtiden.

Antallet af passagerer steg med 13 pct. i første halvår af det forskudte regnskabsår. Dermed fløj Ryanair med 58,1 mio. passagerer, og tilvæksten får Ryanair til at hæve forventningen til årets passagerertal fra 104 til 105 millioner. Ryanair forventer en vækst i passagerertallet på henholdsvis 17 og 22 pct. i årets sidste kvartaler.

Samtidig løfter Ryanair nu det langsigtede mål fra 160 mio. til 180 mio. passagerer om året i 2024.

»Vi har haft et løft i sommer på grund af et meget sjældent sammenfald af favorable hændelser som et stærk britisk pund, dårligt vejr i Nordeuropa, rimelig flad kapacitetudvikling i branchen og yderligere besparelser på vores ikke-hedgede brændstof,« lyder det fra topchef Michael O'Leary i en kommentar til regnskabet.

I det netop afsluttede halvår leverede Ryanair en omsætning på godt fire mia. euro - en fremgang på 14 pct. Det vil sige, at Ryanair har større indtægt per passagerer end tidligere, blandt andet fordi man har hævet priserne med to procent. Overskuddet vokser dog endnu mere. Overskuddet efter skat endte på godt en milliard euro, hvilket er en fremgang på hele 37 pct.

En del af successen skyldes, at Ryanair har været succesfulde i at hedge deres brændstofomkostninger og har haft store besparelser på den del, der ikke er hedget. Ny hedging betyder, at Ryanair forventer en besparelse på 3,2 mia. kroner næste år.

Ryanair opgav for nyligt den sidste af den stribe af retssager, flyselskabet indledte i forbindelse med kampen mod den danske fagbevægelse. Ryanair opgav i sidste ende at oprette en base i København, men det betyder ikke, at Danmark nedprioriteres. Ryanair slår nemlig fast, at trafikken fra København skal fordobles, mens der forventes tocifret vækst i Irland, Storbritannien, Spanien, Italien, Portugal, Polen og Tyskland