Pengene triller ind hos revisionskæmpe

En fremgang i omsætningen på seks pct. Det blev resultatet for PwC, der kalder sig selv for et revisions-, skatte- og rådgivningshus. PwC omsatte for lige over 1,9 mia. kr. i det seneste år.

Topchefen hos revisionsgigaten PwC Mogens Nørgaard Mogensen kan glæde sig over et godt regnskabsår. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det giver penge i kassen at være revisor. PwC har netop sendt årsrapport på gaden og heri kan man se, at revisionsgiganten fik en fremgang i omsætning på seks pct. i år.

Mere præcist var omsætningen på 1,822 mia. kr. i 2013/14, og det tal er vokset til 1,926 mia. kr. i 2014/15. Året før havde PwC haft en mindre nedgang i omsætningen.

Senior partner og adm. direktør Mogens Nørgaard Mogensen er fint tilfreds.

»Vi er meget tilfredse med den opnåede organiske vækst og alle vores resultater i det forgange år - ikke mindst i lyset af den intense konkurrence, der er i markedet,« siger Morgens Nørgaard Mogensen, der fremhæver, at PwC har tre kerneområder for selskabets forretninger.

Det er revision, skat og rådgivning.

»Vi står i dag stærkt inden for vores tre overordnede forretningsområder og har en unik position som markedsleder, idet flest virksomheder har valgt PwC som revisor og/eller rådgiver,« siger Mogens Nørgaard Mogensen.

»Det gælder de største og mellemstore, men vi ser også en kundetilgang blandt de små og mindre virksomheder. Det er et tilvalg, vi er meget taknemmelige og ydmyge over for, og vi ved, at det forpligter,« siger Mogens Nørgaard Mogensen.

PwC fremhæver, at rådgivningsfirmaet ser et stemningsskifte blandt de danske virksomheder.  De er i dag mest fokuserede på områder som vækst, talent, digitalisering og forretningsudvikling. Tidligere var hovedfokus på effektiviseringer.

»Vi har som respons på kundernes behov udviklet og investeret i vores konsulentforretning, særligt inden for strategi, forretningsudvikling, teknologi og cybersecurity. Det betyder, at vi i dag kan rådgive vores kunder fra strategi over implementering til eksekvering og opfølgning,« siger Mogens Nørgaard Mogensen.