Pengene fosser ud af statsministerens nytårstale

Pengene skal kunne fosse ud statskassen og ind i både plejehjem, hospitaler og banker. Det er den helt korte version af statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) nytårstale torsdag aften.

Foto: Scanpix. "Hvis økonomien fortsætter med at se dyster ud, kan vi indfase skattereformen, så danskerne får flere penge mellem hænderne til en start," lød det fra statsministeren.
Læs mere
Fold sammen
Pengene skal kunne fosse ud statskassen og ind i både plejehjem, hospitaler og banker. Samtidig skal skatteborgeren have lov til at beholde mere af sin løn til sig selv.

Det er den helt korte version af statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) nytårstale torsdag aften.

"Vi har planlagt massive investeringer i en modernisering af det danske samfund over de kommende år. Hvis det er nødvendigt, vil vi fremrykke en række af disse investeringer. I nye og moderne hospitaler. I bedre skoler, daginstitutioner og ældreboliger" sagde statsministeren.

"Hvis økonomien fortsætter med at se dyster ud, kan vi indfase skattereformen, så danskerne får flere penge mellem hænderne til en start," lød det.

Socialdemokraterne er med på at bruge flere penge på offentlige investeringer. Derimod vender de sig imod ufinansierede skattelettelser, som statsministeren nu er klar til i en periode. Folk skal bruge flere penge, så økonomien holdes i gang under en historisk økonomisk krise, mener regeringen af Venstre og De Konservative. Af samme grund vil staten give yderligere 100 milliarder kroner i støtte til bankerne, men kun de veldrevne.

Dansk Folkeparti, som holder mindretalsregeringen ved magten, er utilfreds med, at regeringen vil udpege, hvilke banker der er veldrevne. Partiet frygter, at det kan at kvæle små pengeinstitutter, som ellers klarer sig i krisen. Partileder Pia Kjærsgaard er også skuffet over, at statsministeren ikke talte om indvandrere og kriminalitet i sin nytårstale.

Statsministeren takkede de danske styrker i Afghanistan, hvor fem soldater blev dræbt før jul. De bekæmper terrorisme og forsvarer dansk sikkerhed, mener Anders Fogh Rasmussen.

Enhedslisten kritiserer, at Fogh ikke brugte ét ord på krigen i Gaza.

/ritzau/