Pengemaskinen Mærsk fortsætter: Opjusterer med milliardbeløb

Mærsk fortsætter med at skovle penge ind og er endnu en gang blevet overrasket over, hvor stærk indtjeningen har været i 2021. Derfor er shippinggiganten torsdag kommet med endnu en opjustering.

Flaskehalsene i de globale forsyningskæder og ekstraordinær efterspørgsel på varer baner vej for endnu en opjustering hos Mærsk. Arkivfoto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix   Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flaskehalsene på verdenshavene og historisk stor efterspørgsel på varer er guldæg for Mærsk.

Så meget, at shippinggiganten torsdag igen har løftet sine forventninger til hele året efter en række opjusteringer allerede i 2021. Mærsk forventer nu for hele 2021 et underliggende driftsresultat før af- og nedskrivninger, det såkaldte EBITDA, på 22-23 milliarder dollar, hvor prognosen før var på 18-19,5 milliarder dollar. Det vil sige knap 150 milliarder kroner.

»Resultatet for A.P. Møller – Mærsk A/S ligger i de første to måneder af tredje kvartal 2021 betydelig over de hidtidige forventninger,« skriver Mærsk i en fondsbørsmeddelelse.

»Som følge af fortsatte forstyrrelser i de globale forsyningskæder forventer A.P. Møller – Mærsk nu, at andet halvår bliver bedre end tidligere antaget både i tredje kvartal og for hele året.«

»Forventningerne er fortsat underlagt stor grad af usikkerhed som følge af den ekstraordinære efterspørgsel og flaskehalse i forsyningskæderne,« tilføjer virksomheden.

I starten af august leverede Mærsk en kæmpe opjustering og kom med det bedste kvartalsregnskab nogensinde.

»Mærsk leverer endnu en opjustering. Det er efterhånden kun fantasien, som sætter grænser for, hvor godt 2021 bliver,« skriver Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet i en kommentar.

»Investorerne kniber sig i armen og jubler over de unormale tider. Ekstreme rater bliver ved med at få Mærsk-containerskibe til at ligne indtjeningsmæssige speedbåde,« tilføjer han.

Mærsk B-aktien er nu steget til over 20.000 kroner. Aktien er steget 47 procent i år og 320 procent siden coronabunden i marts 2020.