Pengemangel? Skriv til Mike!

Har du en ”sund virksomhed”, et ”sundt projekt”, men ikke kan låne penge til noget af det? Se hvem, du skal kontakte her!

Foto: De konservative. Mike Legarth, finansordfører (K)
Læs mere
Fold sammen
En lang række virksomheder med en omsætning over 50 mio. kroner mener, at det er blevet sværere at låne penge til nye projekter efter bankpakke ll den såkaldte kreditpakke.

Det viser en undersøgelse foretaget af Greens Analyseinstitut for Dagbladet Børsen. Undersøgelsen er foretaget blandt 857 virksomheder, hvor 44 procent mener, at det er blevet sværere at overbevise bankrådgiverne om et lån.

Og mens Socialdemokraterne allerede har bedt om en redegørelse fra økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K), opfordrer Espersens partifælle finansordfører Mike Legarth (K) nu de sunde virksomheder til at kontakte ham, hvis de ikke kan få lånene igennem.

"mike.legarth@ft.dk"
”Ved at stille denne lånekapacitet til rådighed har vi sørget for, at der ikke skal komme en kreditklemme. Og hvis der er virksomheder, som oplever, at de ikke kan låne penge til sunde projekter, så vil jeg meget gerne høre fra dem. Så har vi tænkt os at fremlægge det for banksektoren, der lovede os, at den slags ikke findes,” siger Mike Legarth til Business.dk.

Skal jeg skrive din mail i artiklen, eller hvordan vil du høre om det?

”Ja, det må du gerne: Mike.legarth@ft.dk. Det er selvfølgelig meget vigtigt for os, at der er sammenhæng mellem, hvad banksektoren siger, og det virksomhederne oplever,” siger Mike Legarth.

Men spørger man Socialdemokraternes finansordfører Morten Bødskov, er det politikerne selv, der skal reagerer.

Bankpakke lll
”Bankernes udlånspolitik er jo med til at kvæle gode idéer, initiativer, som kan give vækst og innovation i erhvervslivet, der kan bringe Danmark ud af krisen. Det er det bankerne med deres udlånspolitik sætter en stopper for,” siger Morten Bødskov.

Derfor har partiet gjort klar til endnu en pakke.

”Vi har i den forgangne uge fremlagt brudstykker af bankpakke lll, som blandt andet skal tage fat på dette problem,” siger Morten Bødskov.

I går var det sidste frist for bankerne til at søge om lån i kreditpakken, der netop skal sørge for, at sunde banker kan låne penge, som kan lånes ud til sunde projekter.

Hvordan oplever du bankernes udlånspolitik? Deltag i debatten her!