Pengeindsprøjtning kan tvinge Facebook på børsen

Goldman Sachs og en russisk investor rejser 500 millioner dollars til Facebook. Pengene cementerer det sociale netværk som supermagt på nettet, men kan samtidig udløse den børsnotering, Facebook længe har afvist.

Stifter og chef for Facebook, Mark Zuckerberg Fold sammen
Læs mere
Foto: KIMBERLEY WHITE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En investering på 500 millioner dollars sender med et slag internethimmelstormeren Facebook endnu højere op mod skyerne.

Goldman Sachs og den russiske investor Digtial Sky Technologies er dermed med til at gøre det sociale netværk større end andre mediegiganter som eBay, Yahoo og Time Warner, skriver New York Times. Goldman Sachs skyder 450 millioner ind, mens Digital Sky Technologies har bidraget med en 50 millioner dollars.

Firmaets værdi er derfor nu estimeret til 50 milliarder dollars. Pengene er med til at cementere Facebooks magt på nettet og være med til at stjæle yderligere andele fra konkurrenter som Google.

Kan udløse børsnotering

Facebook-stifter og CEO Mark Zuckerberg har over længere tid afvist en offentlig notering af selskabet. Blandt andet ved en konference i november punkterede han rygterne. Folk omkring Facebooks fundraising har dog indikeret, at firmaets bestyrelse overvejer, om en børsnotering kan ske i 2012.

Hvis ikke Facebook selv laver en offentlig notering kan de dog blive tvunget til det. De mange private investeringer i internetfirmaer som Facebook, Twitter og LinkedIn har udløst en undersøgelse fra de amerikanske myndigheders side. På samme måde pressede Microsofts og Googles succes på det private investeringsmarked dem til sidst til at gå på børsen.

Zuckerberg bliver dobbelt så rig

Verdens yngste milliardær, Mark Zuckerberg, kan dermed formentlig også fordoble sin egen pengetank, som Forbes tidligere har estimeret til at være på 6,9 milliarder dollars. Også her haler Facebook ind på Google. S'gemaskinens stiftere Sergey Brin og Larry Page sidder nemlig hver på anslåede 15 mia. dollars.

I forvejen blev 2010 også året, hvor Facebook overhalede Google og andre, som verdens mest besøgte webside.