Pengeafpresning og kidnapning

Familievirksomheden nød stor succes i slutningen af 90'erne, men succes kan også tiltrække skruppelløse personer.

Bestseller buldrede derudaf med plusser på alle linjer. Større omsætning, større overskud, flere butikker og flere ansatte. Men i 1998 blev Holch Povlsen-familien udsat for et sandt mareridt.

I næsten ti måneder blev familien terroriseret af en mand, som truede med at slå medlemmer af familien ihjel, hvis ikke han fik 10 mio. kr.

Men pengeafpresseren, der kaldte sig Robin Hood, nøjedes ikke med at skrive breve, ridse sine initialer i familiens biler og ringe midt om natten med trusler. Han brød ind i Povlsen-hjemmet midt om natten og placerede et trusselsbrev på et familiealbum - få meter fra, hvor familien lå og sov.

Læs også: Eksplosiv vækst i beskyttelse af erhvervsledere

Da den 34-årige Kurt Hansen endelig blev afsløret og anholdt, var han igen på vej til godset. Han havde medbragt tre sæt håndjern, fodjern, en gaspistol, brandbare væsker, tape og en el-støder.

Da man ransagede hans hjem, fandt man falske skæg, parykker, en dykkerdragt, en bog om forgiftning og et hemmeligt hulrum under gulvbrædderne. Stort nok til at kunne rumme et menneske.

Fire år senere gik det igen ud over familien. Under en legatuddeling i Indien blev en ung dansker kidnappet, som sad sammen med Troels Holch Povlsen. Kidnapperne troede angiveligt, at den 21-årige Thomas Jensen var en af sønnerne til Bestseller-stifteren.

Efter fem dage blev han - godt hjulpet af Holch Povlsens kontakter - efter en dramatisk redningsaktion og biljagt sluppet fri. Men det var tæt på at koste den unge dansker livet.

Klik dig videre og læs mere om de utrolige økonomiske bedrifter, der ligger til grund for Bestsellerformuen.