Penge retur for charter-fiasko

100 utilfredse fynboer kan se frem til at få en fjerdedel af deres rejseudgifter til Bulgarien refunderet.

De 100 deltog den 28. juni i det, der skulle have været en jomfruflyvning med Apollo Rejser fra Odense Lufthavns netop forlængede start- og landingsbane, skriver Fyens Stiftstidende.

Men de 2000 meter var ikke nok til, at bulgarske Hemus Air kunne lande, meddelte flyselskabet pludselig godt et døgn før afgang.

Derfor måtte gæsterne transporteres til og fra København med bus, og de kom stærk forsinket til Bulgarien.

Især usikkerheden på rejsemålet om hvornår og hvordan, man kom retur til Danmark, var baggrund for klagen.

Men også diskussioner efter rejsen med buschaufførerne, der tilsyneladende ikke i første omgang ville sætte gæsterne af i Odense Centrum, vakte harme.

For at bøde på genvordighederne gav Apollo Rejser i første omgang gæsterne 200 kroner, som dog skulle bruges på Apollos udflugter.

- Jeg er fuld af beundring over, at Apollo inden for 14 dage har reageret og givet os en del af pengene tilbage, siger Anny Brinkmann, der stod i spidsen for klagebrevet.

Hun har selv fået 1255 kroner retur.

Andre gæster har Apollo Rejser også betalt taxaudgifter for - det gælder blandt andet en gæst, der ikke kunne komme med toget til Svendborg, da hun blev sat af bussen ved Odense Banegård Center midt om natten.

Hos Apollo Rejser beklager pr-manager Rikke Koks Andreassen hændelsen, som hun udelukkende giver det bulgarske flyselskab skylden for.

- Det er vigtigt for os at have tilfredse kunder, og det er helt bestemt Hemus Airs fejl, at vi måtte aflyse fra Beldringe. De har meget røde ører, siger Rikke Koks Andreassen.

Kilde: Fyens Stiftstidende