Penge i missilsystemer

Odense-virksomheden Falck Schmidt Defense Systems har placeret sig solidt i forsvarsindustrien med nye våbensystemer i komposit-materialer.

Forsvarsindustri: Direktør Jan Falck Schmidt, i produktionslokalerne i Odense. Foto: Johnny Anthon Wichmann Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kunderne i forsvarsindustrien er meget krævende. Men hvis du først har fået fodfæste , er der gode muligheder for at udvikle en lukrativ og stabil forretning.

Terma, der producerer selvbeskyttelses-systemer til jagerfly, er det bedst kendte eksempel i Danmark. Men i de senere år har Odense-virksomheden Falck Schmidt Defense Systems også placeret sig centralt i forsvarsindustrien. Denne bedrift har gjort Falck Schmidt Defense Systems til regionsvinder på Fyn i konkurrencen »EY Entrepreneur Of The ­Year«.

Falck Schmidt producerer mastesystemer, styringsbokse og generatorer i lette, men holdbare og meget stærke kompositmaterialer. Våbensystemerne i dag skal let kunne flyttes rundt og flyves til fjerne destinationer som Afghanistan. Derfor er komposit fremtidens materiale inden for våbenteknologi.

Falck Schmidt er en virksomhed med en historie, der rækker helt tilbage til 1935. I 1960erne begyndte virksomheden at reparere bæltekøretøjer for det danske forsvar. Siden voksede leverancerne til NATO-landene i kraft af bl.a. modkøbsaftaler.

Rekonstruktion gav ny dynamik

I 2005 blev virksomheden rekonstrue­ret. Under ledelse af direktør Jan Falck ­Schmidt blev der satset på at udvikle styresystemer til missiler. Systemerne er siden blevet bygget i komposit-materialer.

Virksomhedens udvikling i de senere år kan i høj grad tilskrives Jan Falck ­Schmidt selv. Han beskrives som en meget vidende person med et bredt netværk i forsvarsindustrien. Jan Falck Schmidt er desuden formand for Danish Defense & Security Industry under Dansk Industri, hvor de øvrige danske forsvarsproducenter også er medlemmer.

Falck Schmidt Defense Systems har haft omfattende leverancer til bl.a. Finland, hvor mange af selskabets systemer er implementeret . Leverancerne til Finland har været show case for virksomheden, der netop har åbnet et kontor i USA, hvor man satser på at opnå et markedsgennembrud – specielt for virksomhedens lydløse generator-enheder i komposit.

Virksomheden er stærkt afhængig af at kunne rekruttere kvalificeret arbejdskraft – bl.a. ingeniører. Der samarbejdes derfor tæt med Syddansk Universitet på en lang række fronter.

Falck Schmidt satser fremover stærkt på forskning og udvikling. Bl.a. til rumfartsindustrien, hvor der udsigt til nye store ordrer.