Penge fra e-handel ryger oftere til udlandet

De danske butikker på nettet trues af store udenlandske konkurrenter.

Selvom vi danskere det seneste år for første gang har brugt mere end 100 milliarder kroner om året på handel på nettet, så havner en stadig større del af de penge i udlandet. Det skriver DR Syd. Fold sammen
Læs mere

En analyse fra Dansk Erhverv på baggrund af oplysninger fra Nets viser, at selvom vi danskere det seneste år for første gang har brugt mere end 100 milliarder kroner om året på handel på nettet, så havner en stadig større del af de penge i udlandet.
Det skriver DR Syd.

Hvis de danske netbutikker skal klare sig, er de nødt til at dygtiggøre sig og finde flere kunder i udlandet, siger markedschef i Dansk Erhverv Henrik Hyltoft.
»Det er helt afgørende, at de danske webshops får en større kundebase, så de kan konkurrere med de udenlandske virksomheder. På nuværende tidspunkt er det meget nemt for virksomheder i udlandet at overtage det danske marked,« siger han til DR Syd.
Men mange danske netbutikker mangler simpelthen viden om, hvordan man skaber en succesfuld forretning med e-handel.
Det mener Tonny Nielsen Bruun fra nicehair.dk i Esbjerg.

Han arbejder selv med e-handel, men virksomhedens første forsøg på et udenlandsk eventyr blev en dyr fornøjelse.
»Der drænede vi kassen så meget, at vi næsten ikke kunne fokusere ordentligt på ét marked bagefter. Vi manglede viden om, hvor faldgruberne og potentialet er. Det var rigtig hårdt,« siger han til DR Syd.
I dag har nicehair.dk fået en international investor, der hjælper virksomheden med at få fodfæste i udlandet.
E-handlen udgør cirka 10 procent af den samlede detailomsætning i Danmark.