Pelskongen trimmer sig til det internationale marked

Kongen inden for luksuspelsmode, Birger Christensen, har travlt med markere sig internationalt og salget vokser bare støt og roligt.

Luksusmodehuset Birger Christensens adm. direktør Jens Birger Christensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Den kongelige danske hofleverandør af pelsmode, Birger Christensen, fortsætter ufortødent en lang årrække med vækst. Sidste år steg salget gennem egne butikker og eksport med godt 6 pct. til 136 mio. kr

Driftsoverskuddet dykker imidlertid til 2,6 mio. kr. fra 3,5 mio. kr. i 2014, og det skyldes ikke mindst omkostninger til udvikling af nye produkter under Birger Christensen Brandet og investeringer i øget internationalisering af brandet og udvidelse af eksportmarkederne.

Og øverst på internationaliseringslisten står Kina. For knap tre år siden indledte Birger Christensen efter et langt tilløb en offensiv i Kina for at få greb om de stenrige kinesiske kunder.

I et joint venture med Industrialiseringsfonden for Udviklingslande (IFU) og med en kinesisk partner etablerede Birger Christensen showroom i Beijing, hvor kineserne kunne lære det eksklusive men også internationalt ukendte danske brand at kende. Nu har Birger Christensen og IFU imidlertid købt den kinesiske partner ud, fremgår det af årsregnskabet.

»For bedre at kunne styre udviklingen og ekspansionen af Birger Christensen i Kina, har Birger Christensen sammen med IFU valgt at iværksætte et tilbagekøb af aktier i Birger Christensen Trading (Beijing) Co, hvilket vil betyde, at ejerskabet overgår til Birger Christensen og IFU,« hedder det i regnskabet.

I år vil det familieejede firma fortsat arbejde på at udvikle sortimentet og antallet af salgssteder, ligesom der skal ske en større ombygning af flagskibsforretningen på Strøget i København. Sammen med den fortsatte internationalisering skulle det gerne føre til fremgang i indtjeningen i år.