Pelshus mister 180 mio. kr. på bundlinjen

Omsætning og overskud bliver næsten halveret hos Kopenhagen Fur som konsekvens af prisfaldet på minkskind. Men forretningen vokser alligevel i omfang.

Minkauktion hos Kopenhagen Fur søndag d.9.februar 2014 i Glostrup. Alles øjne i den internationale pelsbranche er skarpt rettet mod Kopenhagen Furs februar-auktion. Pelsmarkedet er præget af stor usikkerhed i forhold til prisniveauet på minkskind efter lave salgsprocenter og faldende skindpriser på pelsauktionerne i december. Efterspørgslen på mink har været rekordstor i de seneste år, og det har fået minkproduktionen til at stige voldsomt. Verdensproduktionen er nu nået over 80 millioner, og det er mere end en fordobling i løbet af ganske få år. Udvidelsen er især sket i udlandet, mens den danske minkproduktion har været svagt stigende. Historiske data dokumenterer, at danske minkavlere er godt rustede til at klare perioder med modgang. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter nogle fede år må Kopenhagen Fur omstille sig til lidt dårligere tider. Det seneste overskud på 432 mio. kroner bliver høvlet betydeligt ned, når der skal afleveres årsregnskab næste gang, forudser ledelsen.

»Jeg vil tro, at vi i indeværende regnskabsår kommer ud med et overskud på i omegnen af 250 mio. kroner,« siger Torben Nielsen, topchef hos Kopenhagen Fur, til Berlingske Business og forudser dermed en indtjeningsnedgang i omegnen af 180 mio. kroner.

Samtidig vil auktionsomsætningen dykke fra rekordhøje 13,3 mia. kroner til et stykke under de ti mia. kroner.

Et drastisk fald i omsætning og indtjening betyder dog på ingen måde, at virksomheden er i krise. Faktisk forventes der mere travlhed og fremgang i virksomheden de næste år, fortæller topchefen.

»I år kommer vi til at sælge 24 mio. minkskind, og næste år kommer vi til at sælge endnu flere. Så målt i mængder vokser vores forretning,« siger han.

Derfor bliver der også udvidet på hovedkontoret i Glostrup, hvor der tilmed er auktionssal, sorteringsanlæg og lager.

»Om et par måneder vil du kunne se, at der er gravkøer herude, som er i gang med at udvide. Vi har også opsagt en del lejere, for at vi kan få bedre plads til os selv,« siger han.


Kopenhagen Fur har løbende bygget ud i Glostrup i takt med, at der er kommet flere og flere danske og udenlandske skind under hammeren. Cirka to tredjedele af skindene kommer fra danske pelsdyravlere, mens de øvrige minkskind typisk kommer fra nabolande. Da koncernen for nogle år siden indså, at der var behov for markant større lagerfaciliteter, valgte den at etablere et fjernlager i Hong Kong tæt på sine mange kinesiske kunder.