Pelsboss afviser ejeres krav om åbenhed

Den usædvanlige fyringssag i toppen af Kopenhagen Fur er blevet mørkelagt og kommer kun frem i lyset, hvis koncernens bestyrelse afsættes. Det oplyser bestyrelsesformanden.

Foto: Christian Liliendahl. Salgsdirektør Kenneth Loberg, fra Kopenhagen Fur.
Læs mere
Fold sammen

Det skal bevares som en hemmelighed, hvorfor Kopenhagen Fur fyrede viceadministrerende direktør Kenneth Loberg kun otte dage efter, at han blev udnævnt til koncernens nye topchef.

Det budskab sender bestyrelsesformand Tage Pedersen til pelskoncernens over tusinde ejere og afviser således at svare på den byge af spørgsmål, som de har rejst de seneste dage.

»Uanset om det er ejere, journalister, kunder eller mine venner, som spørger mig, så siger jeg ikke noget om det, for det er det nemmeste at holde styr på og huske,« siger Tage Pedersen, bestyrelsesformand i Kopenhagen Fur, der er verdenscentrum for handel med luksuriøse minkskind.

Ejerne af Kopenhagen Fur må derfor rejse deres spørgsmål og krav på generalforsamlingen til marts, hvis de fastholder deres ønske om indsigt i sagen. Efter alt at dømme vil det dog kræve en udskiftning af bestyrelsen, hvis de vil have sagen fuldt belyst.

»Hvis de rejser det på generalforsamlingen, så vil vi sige til dem, at det er en enig bestyrelse bag beslutningen. Men hvis man ønsker nogle andre bestyrelsesmedlemmer med en anden holdning, så kan man jo gå efter det på generalforsamlingen,« siger bestyrelsesformanden.

Han afviser, at han har skrevet under på en aftale med den nu fyrede direktør om, at Kopenhagen Furs ledelse ikke må udtale sig om fyringsårsagen.

»Nej, det er bare den beslutning,  jeg har det bedst med i forhold til denne sag, og det er det, som betyder noget for mig,« siger bestyrelsesformanden.

Kopenhagen Furs ledelse har blot fortalt på firmaets hjemmeside, at det er et ikke nærmere defineret "tillidsbrud", som har fået bestyrelsen til at afskedige Kenneth Loberg og tilmed bede den aftrædende topchef Torben Nielsen om at blive et år ekstra.

I tirsdagsavisen fortalte Berlingske Business dog, at flere ejere i Kopenhagen Fur kræver oplysninger om, hvorfor Kenneth Loberg blev fyret. Ejerne ønsker også  klarhed over, hvorvidt Loberg har fået en stor fratrædelsesbonus med fra firmaet, og om han har foretaget dispositioner i sine fem år i virksomheden til skade for ejerne.

»Det er vores penge, som de forvalter. Derfor er det også kun rimeligt, at vi får klar besked om, hvad der er foregået. Det er jo en meget, meget usædvanlig sag, som man ikke bare kan tie ihjel. Hvis man ikke oplyser, hvad der er sket, opstår der spekulationer i alle mulige retninger,« lød det fra en af Kopenhagen Furs ejere Poul Erik Bagger.

Berlingske Business har de seneste dage forsøgt at få en kommentar fra sagens hovedperson, Kenneth Loberg.