Peder Holk Nielsen og Mark Zuckerberg kan forandre verden

Novozymes direktør kan forandre verden, mener Forbes, der har sat ham i fint selskab med blandt andre Mark Zuckerberg.

Peder Holk Nielsen, Novozymes, til nye serie om, hvordan danske topchefer ser på udfordringer og muligheder i 2016. Novozymes står over for store udfordringer pga den lave oliepris - de kan blive tvunget til at justere strategien næste år. Fredag den 18. september 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske topchef i enzymvirksomheden Novozymes Peder Holk Nielsen er kommet på Forbes liste over ”Global Game Changers”. Listen samler firmaer og personer, der kan forandre verden og livet for milliarder af mennesker.

For at gøre sig fortjent til en placering på listen skal man være innovativ, og virksomheden skal have løsninger, der kan gøre en afgørende forskel i verden.

»Det er helt fantastisk at komme med på sådan en liste her, og det slår fast, at vi har løsninger, der kan forandre fremtiden,« siger Peder Holk Nielsen om sin placering.

På listen er også prominente navne som Jack Ma, Reed Hastings, Travis Kalanick, Elon Musk og Mark Zuckerberg.

Novozymes bioteknologiske løsninger kan reducere brugen af olien og kemikalier og sparer samtidig energi, når de bruges i industrielle processer. Enzymer brugt i vaskemiddel er en kendt løsning, men Novozymes’ enzymer bruges også i et hav af andre industrier.

Novozymes, der har hovedkvarter i Bagsværd, har mere end 6000 medarbejdere over hele verden.