PCer skæpper i HPs kasse

Storsalg af computere og printere giver Hewlett-Packard en solid start på året.

HPs topchef, Mark Hurd, er en glad mand oven på regnskabet for januar-marts, der er HPs andet kvartal. Foto: Fred Prousser, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et forrygende salg af PCer skaffede verdens største IT-virksomhed, Hewlett-Packard, den bedst tænkelige start på året.

Både privat- og erhvervskunder havde igen tegnebogen åben og indkøbte computere og printere i stor stil. HPs nettoindtægt steg med 28 procent til 2,2 milliarder dollars - en fremgang fra 1,7 milliarder dollars for et år siden.

21 procents fremgang på PC-salget

Salget voksede med 13 procent fra 27,4 til 30,8 milliarder dollars, hvilket var mere end forventet, og PC-salget trak alene 10 milliarder dollars, eftersom det gik hele 21 procent frem. Computere og printere udgør omkring halvdelen af HPs salg. Printersalget voksede med ni procent.

HPs topchef, Mark Hurd, mener, at årsagen er, at produktsortimentet i øjeblikket er det bedste på markedet, og at kunderne har opdaget det.

Han er derfor øget optimistisk for hele årets resultat.

Navnlig erhvervssalget er vigtigt at få i gang igen. Her er indtjeningen større end blandt privatkunder.

Klar til tavle-PCer

HP overtog i 2006 førerpositionen på PC-markedet fra Dell og er også verdens største producent af printere.

HP købte i november 3Com, der producerer netværksudstyr, for 2,7 milliarder dollars og har givet et bud på 1,2 milliarder dollars på Palm, der laver avancerede mobiltelefoner og tidligere var kongen af den håndholdte PC.

HPs topledelse holder kortene tæt til kroppen og vil ikke ud med, hvad der præcis skal ske. Mark Hurd luftede dog, at HP vil være »deltager« i det marked for tavle-PCer, som Apple med sin iPad for alvor har skudt i gang.