PCen lever i bedste velgående

Rygterne om PCens snarlige død til fordel for smartphones og tablets er overdrevne, mener Deloitte.

Lenovo og de andre PC-producenter behøver ikke frygte for den gode, "gamle" computers død, mener Deloitte. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL NELSON

Den gode gamle PC vil fortsat være omdrejningspunktet for internettrafik. Det fortæller konsulentfirmaet Deloitte i en ny rapport.

Mange af firmaets kolleger som Gartner og IDC har ellers regelmæssigt kunne fortælle om vigende salg af PCer. Tidligere i januar berettede IDC således, at det globale salg var faldet med 6,4 procent sammenlignet med kvartalet året før.

Det er sådanne tal, der har fået analytikere og eksperter i hobetal til at forkynde PCens snarlige død og dermed store omvæltninger i markedet, ikke mindst for Microsoft hvis Windows indtil for nylig har været gift med PC-platformen.

Ifølge IDC og altså mange andre skyldes nedgangen ikke, at vi bruger mindre teknologi, men derimod at vi i stigende grad tyr til nye, mere mobile computere som tablets og smartphones.

Men sådan ser man det altså ikke hos Deloitte.

”Vi mener, at PCen vil forblive det dominerende apparat for aktivitet på nettet,” siger vice-chairman Eric Openshaw til Financial Times.

Han påpeger, at mere end 80 procent af verdens internettrafik i 2013 stadig vil komme fra stationære eller bærbare computere. Desuden vil mere en 70 procent af den tid, vi bruge på computere og gadgets være helliget PCen, forklarer Eric Openshaw, der mener, at vi er på vej ind i æra kaldet ”PC Plus.”

Her vil PCen stadig være omdrejningspunkt, men omgivet af en voksende skare af sekundære apparater som smarthpones og tablets.