PC-salg steg trods dystre forudsigelser

På trods af hårdere konkurrence mellem flere typer apparater, er pc-markedet stadig i vækst. Se, hvem der topper salgslisterne.

Foto: FRANCK ROBICHON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der blev sendt 89 millioner PCer ud til folket i første kvartal 2012. Det er en stigning på 1,9 procent, hvis man holder tallet op mod salgstallet i første kvartal sidste år, skriver Gartner ifølge Version2.

Resultaterne strider mod Gartners egne forventninger om et fald på 1,2 procent. Men på trods af de gode resultater er væksten ikke så høj som tidligere. Det skyldes ifølge Gartner, at der er større konkurrence om kundernes teknologibudgetter mellem flere forskellige typer apparater.

Derfor mener Gartner, at virksomheder som Apple kan gå hen og blive de store vindere, fordi de tilbyder en bred vifte af produkter. Mens virksomheder, der satser på et smalt udvalg, vil få en mindre bid af kagen.

Blandt vinderne på PC-markedet, solgte HP flest PCer med 17,2 af markedsandelene, mens Lenovo oplevede den største vækst med 28,1 procent. Lenovo ligger nu på andenpladsen og har 13,1 procent af markedet.