Paven klar på Facebook

Vatikanet fortsætter nu fra YouTube til Facebook for at få fat i de unge.

»Kommer nu til en iPhone nær dig,« fristes man til at sige med Vatikanets seneste satsning. Foto: Alessandro Bianchi, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Få paven direkte på din mobiltelefon eller MP3-afspiller eller få besked fra ham på Facebook.

Det er seneste bud fra Vatikanet for at tiltrække unge mennesker til kirken. Et helt nyt netsted, www.pope2you.net, er gået i luften, og her tilbydes man programmet »The pope meets you on Facebook« (Paven møder dig på Facebook), så man via det sociale netværk kan holde øje med Hans Helligheds aktiviteter, når der kommer besked.

»Så kan du møde paven på Facebook, høre hans ord, se hans billeder, modtage hans lykønskningsbeskeder gennem 'virtuelle postkort'. Postkortene kan sendes til dine 'venner' på Facebook,« lyder præsentationen af Facebook-programmet.

I forvejen har Vatikanet siden januar i år sin egen TV-kanal på den Google-ejede videotjeneste YouTube.

»Mange unge mennesker bruger i dag ikke de traditionelle medier som aviser og blade for at få oplysning og underholdning. De går efter en anderledes mediekultur, og dette er vor anstrengelse for at sikre, at kirken er til stede i den kommunikationskultur,« siger sekretæren for Vatikanets afdeling for social kommunikation, Paul Tighe, til nyhedsbureauet Reuters.

Den tyskfødte pave Benedikt XVI kommunikerer i øvrigt ikke på dansk men på bl.a. engelsk og tysk. Han er i øvrigt kendt for at skrive flertallet af sine taler i hånden.