Paven: Internet er en gave fra Gud

Pave Frans roser de teknologiske muligheder for at kommunikere, men de skal bruges kløgtigt.

Pave Frans ser meget af den moderne teknologi som »en gave fra Gud«, fortalte han Apples topchef, Tim Cook, der i fredags var på besøg i Vatikanet. Arkivfoto: EPA/Osservatore Romano/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: OSSERVATORE ROMANO / HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internettet, sociale medier og SMS-tekstbeskeder er »en gave fra Gud«, hvis de ellers bliver brugt rigtigt.

Det siger den 79-årige pave Frans, som offentligt har erkendt, at han selv er »en katastrofe«, når det kommer til teknologi.

»E-mails, tekstbeskeder, sociale netværk og chat kan også være helt menneskelige former for kommunikation. Det er ikke teknologien, som afgør, om kommunikation er autentisk eller ej, men snarere det menneskelige hjerte og vores evne til at bruge de midler, der står til vores rådighed, kløgtigt,« sagde paven, da Vatikanet i fredags fejrede Verdenskommunikationsdagen.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Et stort ansvar følger med

Hans udsagn kom i forbindelse med et møde med en af dem, der driver stor forretning på netop kommunikationen, Apples topchef Tim Cook.

»Internettet kan bruges til at bygge et samfund op, som er sundt og åben over for at dele. Sociale netværk kan gøre bekendtskaber lettere og fremme det gode i samfundet, men de kan også føre til yderligere polarisering og deling mellem individder og grupper,« sagde pave Frans, som dog kaldte mulighederne »en gave fra Gud, som medfører et stort ansvar«.

Han medgav sidste år over for en ung pige, at han lidt skamfuldt måtte erkende, at han ikke vidste, hvordan man bruger computere, og at han overordnet var »en katastrofe« i forhold til teknologi. Samtidig sagde han, at smartphonetelefoner burde forbydes under familiens aftensmad, og at børn ikke burde have computere på deres værelser.

Ikke desto mindre er netop den katolske kirke særdeles flittig og fremme i skoene med at bruge teknologiens muligheder til at kommunikere. Tidligere paver har taget både Facebook og Twitter i brug, og Vatikanet udnytter samtidig mulighederne for at lægge billeder og film ud på sit netsted, www.vatican.va.