Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Smartphones kan bruges til mere end at fylde hjernen med informationer og underholdning. Med den rette applikation kan de også bruges til det modsatte – nemlig at give hjernen ro.
Det mener i hvert fald holdet bag den nye applikation »Pause«. Den er frugten af et dansk-svensk samarbejde forankret i virksomheden Pauseable, som har udviklet appen på baggrund af bl.a. lægefaglige erfaringer med, hvordan stress kan modvirkes med simple indtryk og øvelser.
Det er i hvert fald det, den markedsfører sig på. Noget tyder dog på, at også smartphone-brugerne mener, at Pauseable har fat i noget rigtigt. Siden den officielle frigivelse i begyndelsen af ugen er den blevet downloadet i stor stil.
Med omtrent 15.000 downloads i døgnet nærmer den sig hastigt de 100.000 downloads i Apple Appstore, fortæller medejer Lars Buch.
Lars Buch har de seneste år nok været mest kendt for at have stablet accelerator-programmet Startupbootcamp på benene, men derudover står han bl.a. i spidsen for finske Nokias såkaldte Brigde-projekt, som støtter startup-projeker globalt. De har også penge i Pauseable, lige som Lars Buch.
Udviklingspotentiale
Lars Buch fortæller, at idé og patent ligger hos danske Pauseable, mens den første app er lavet i samarbejde med svenske Ustwo. Han har store forhåbninger til, hvad ideerne i Pauseable kan udvikle sig til på længere sigt, men lige nu glæder han sig bare over interessen fra brugerne og en stribe internationale techmedier.
Og så kan han glæde sig over, at der triller klingende mønt i kassen. For Pause er nemlig en betalings-app med et prisskilt, der lige nu lyder på to dollar. Derudover har han blikket rettet mod fremtiden og de muligheder, der kan gemme sig dér.
»Det, der gør dette firma rigtig interessant, er den patenterede løsning for, hvordan menneske og teknologi interagerer for at opnå optimal fokus på her og nu. Lige nu er det en app på en smartphone, men der er muligheder i biler, i møbler og overalt, hvor vi bevæger os i hverdagen,« lyder det fra Lars Buch i en skriftlig kommentar til Berlingske.