Paul Allen om Windows 8: Her skal Microsoft stramme op

Ikke helt gennemtænkte løsninger og forvirring af dublet-programmer præger brugeroplevelsen af Windows 8, lyder det fra medstifteren af Microsoft.

Foto: YURIKO NAKAO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke alt ved Windows 8, der er lige logisk. Sådan lyder det fra Microsoft-medstifteren Paul Allen, der har blogget omkring sine oplevelser med Windows 8 på både en stationær computer og en tablet.I bloggen beskriver han de områder, som Microsoft-udviklerne bør fokusere på at få rettet til næste udgave af Windows 8-styresystemet, skriver Version2.

En af de problemer, Paul Allen har oplevet med Windows 8 er den todelte brugeroplevelse, som følger med styresystemets understøttelse af både traditionelle computere og tablets. Det betyder nemlig, at man på computeren kan åbne to udgaver af mange programmer – ét, der er optimeret til computerbrug og ét, der er optimeret til tabletbrug. Derfor kan du eksempelvis have to udgaver af Internet Explorer kørende samtidig, og som har samme navn, selv om de er forskellige.

På samme måde åbnes PDF-filer fra Outlook i Microsoft Reader, der er optimeret til tabletbrug, og ikke i Adobe Reader, som er optimeret til computerbrug.

Overordnet set er Paul Allen dog imponeret over den todelte brugeroplevelse, men påpeger altså, at der er visse problemer med det, som det er nu. Et andet eksempel er måden, man lukker programmer med den såkaldte Windows 8-stil. På en tablet trækker man fingeren fra toppen af skærmen og ned, hvilket kan synes intuitivt, da den slags bevægelser er normale for tabletbrug. Omvendt logisk er det dog når det kommer til en computer, for her skal man altså klikke øverst i vinduet og trække ned for at lukke.

Læs mere om de mange forbedringer, der er plads til i Windows 8 på Paul Allens blog, hvor han også kommer med tips til, hvordan man bruger Windows 8 bedst, samt tweaks som eksempelvis at få startmenuen tilbage, hvis man ikke er tilhænger af det nye udseende af styresystemet.

Deltag i debatten på Version2.