Passagerer svigter Københavns Lufthavn

Over 1,9 millioner passagerer gik gennem Københavns Lufthavn i juni. Det er et fald på 8,7 procent i forhold til samme måned året før.

Foto: Bax Lindhardt.
Læs mere
Fold sammen
Faldet er dog lavere end i de første fem måneder af 2009 grundet sommerferien. Det viser trafikstatistikken fra Københavns Lufthavne.

- Det er positivt, at vi har bremset forårets fald og har fået stabiliseret passagertallet, om end det er på et lavere niveau end i 2008. Den økonomiske situation får ikke så mange danskere til at vælge sommerens flyrejser fra, som man kunne frygte. Udbetalingen af SP-pengene er formentlig også med til at øge rejselysten, siger aviationdirektør Carsten Nørland, Københavns Lufthavne.

Samlet set faldt passagertallet i første halvår 2009 med 13 pct. i forhold til samme periode året før, og lufthavnen ser derfor positivt på den aktuelle udfladning. II alt rejste 1.913.263 passagerer igennem Københavns Lufthavn i juni. Antallet af lokalt afgående passagerer faldt med 5,4 procent, mens antallet af transferpassagerer lå 16,4 procent lavere end juni sidste år. Udenrigstrafikken faldt med 9,4 procent, mens antallet af indenrigspassagerer lå 2,1 procent under juni måned i fjor.

RB-Børsen