Pas på engelske eller irske asfaltpirater

Politiet opfordrer borgerne til at være påpasselige, da det er sæson for, at engelske og irske kriminelle tilbyder billigt flise- og asfaltarbejde til private

Du skal være på vagt, hvis en engelsktalende håndværker ringer på og uopfordret tilbyder dig billigt flise- eller asfaltarbejde i din have eller indkørsel.

Der kan nemlig være tale om en af de engelske eller irske multikriminelle, som hvert forår rejser til Norden og gerne snyder og truer sig til at lave billigt flise- og asfaltarbejde.
 
Det foregår ofte sådan, at de tilbyder at arbejde til en billig pris og derefter enten ikke færdiggør arbejdet, medmindre man betaler ekstra eller udfører det særdeles mangelfuldt. Man risikerer også at blive truet til at betale mere.

Politiet har tidligere år set eksempler på, at arbejderne har læsset bygningsaffald i naturen og har stjålet dyre campingvogne. De har også været mistænkt for tyveri og hæleri af anlægsmaskiner.
 
De såkaldte asfaltarbejdere kommer til Danmark i det tidlige forår og bliver indtil slutningen af august. Allerede i april i år stødte man på en flok i Jylland, og det formodes, at de arbejder sig østover.

- Vi kan kun igen opfordre borgerne til nøje at overveje, hvem man indgår aftaler med, og hvordan man gør det. For politiet kan ikke gøre så meget, hvis drejer det sig om en betalingssag, siger politikommissær Lene Friedrichsen fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter.