Parkens resultat ramt af sløje transferindtægter

Parken Sport & Entertainment kom ud af tredje kvartal med tilbagegang på både top- og- bundlinje sammenlignet med den tilsvarende periode sidste år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Særligt posten for transferindtægter har haft en klar effekt på bundlinjeresultatet. Det fremgår af regnskabet for perioden mandag eftermiddag.

Parken omsatte for 339,1 mio. kr. i tredje kvartal mod 362,9 mio. kr. i samme periode sidste år, mens driftsresultatet endte på 61,5 mio. kr. mod 111,3 mio. kr. i tredje kvartal 2012.

På bundlinjen realiserede selskabet, der står bag fodboldklubben FC København, et nettoresultat på 36,7 mio. kr. mod et plus på 73,7 mio. kr. på samme post et år tidligere.

Den store nedgang i resultatet kan dog primært tilskrives posten for transferindtægter, der var negativ med 10,3 mio. kr. i tredje kvartal. I samme periode sidste år trak blandt andet et salg af angriberen Dame N'Doye heftigt op og gav et plus på transferaktiviteterne på 37,9 mio. kr.

Set over de første ni måneder af 2013 er der dog også tale om et lidt andet billede. Her blev Parkens nettoresultat nemlig 65 mio. kr. mod 40,1 mio. kr. i de første ni måneder af 2012 - svarende til en stigning på godt 60 pct.

For hele 2013 fastholder Parken Sport & Entertainment sine forventninger og venter dermed fortsat et resultat før skat på 210 mio. kr. og en koncernomsætning på 1300 mio. kr.

- Deltagelsen i gruppespillet i UEFA Champions League 2013/14 indgår med en skønnet effekt på resultat før skat i 2013 i størrelsesordenen 145 mio. kr., skriver Parken i regnskabet.

Størstedelen af de indtægter vil komme selskabet til gode i fjerde kvartal, fremgår det.

Ritzau/FINANS