Parkens gæld på kraftig skrump

Efter mange år med stor kritisk gæld er Parken Sport & Entertainment nu ved at sænke den på rekordtid. Det betyder flere muligheder for store investeringer - blandt andet i Lalandia.

Det er blandt andet Lalandia, som formand John Dueholm (tv) ser som den helt store vækstmotor for fremtidens Parken Sport og Entertainment. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To år. Så lang tid vil der cirka gå før, at Parken Sport og Entertainment er af med sin store gæld. Parkens gæld har haft bundet et hårdt bånd om investeringsmulighederne, men det er så småt ved at løsne sig i takt med gældens hastige nedgang. Det skriver Børsen.

John Dueholm, der indtog stillingen som ny formand i år, har en klar målsætning for, hvornår underholdningskoncernen kan se sig fri for gælden.

»Lånene til Nordea er vi helt ude omkring årsskiftet 2015-16. Måske før da vores pengestrømme er så stærke, at vi kan komme ud af dem, hvis vi ønsker det,« siger , til Børsen.

Parken overvejer blandt andet, at ekspandere Lalandia - både i Danmark og udlandet. Det er et af de områder, der især har været ved at kvæle Parken i gæld. Men John Dueholm vurderer, at det er et oplagt område at udvikle. Lalandia har også været med til at hive Parken ud af sit underskud. 

Men beslutningerne skal gå gennem de tunge aktionærer. De har før ønsket at sælge dele af Parkens underholdningsområder - såsom netop Lalandia og også Fitness.dk. Men der er givet grønt lys.

»Aktionærerne siger: Vi har hørt jeres strategier om de enkelte forretningsområder omkring Parken. - Implementer der! Det er den marchordre, vi har fået i bestyrelsen,« siger han til Børsen. 

I sidste uge meldte Parken ud, at den opjusterer forventningerne til regnskabet for 2013. Det er blandt andet salget af Andreas Cornelius, der det første halvår leverede et positivt regnskab. Selskabet hiver deres overskudsforventninger op på 210 millioner. kr.. Det er 45 millioner kr. mere end før.