Parkens chokunderskud kostede storaktionærer 80 millioner kroner

De to jyske rigmænd Karl Peter Korsgaard Sørensen og Erik Skjærbæk er begge frustrerede over den store krise i Parken, der indtil nu har kostet dem begge et tab på mindst 80 millioner kroner.

Nedturen er til at føle for de to storinvestorer Karl Peter Korsgaard Sørensen og Erik Skjærbæk. De har begge lidt et tab på mindst 80 millioner kroner grundet deres aktieposter i Parken. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skuffelsen over de ringe resultater i Parken på seneste halve år og de store tab både sidste år og i år, har været en af hovedårsagerne til den nuværende splid i den højt profilerede underholdningskoncerns bestyrelse.

De to rige storaktionærer Karl Peter Korsgaard Sørensen og Erik Skjærbæk, der begge ejer omkring 16 procent af aktierne i det børsnoterede selskab er således begge både vrede og skuffede over, at deres investering indtil nu langt fra har været succesfuld.

Blandt kilder med indgående kendskab til Parken og selskabets bestyrelse vurderes netop det faktum til at være en af de primære årsager til, at der netop nu udkæmpes beskidt krig på Parkens bonede bestyrelsesgulve.

Af Karl Peter Korsgaard Sørensens seneste regnskab fra hans selskab KPS Invest fremgår det således, at den tidligere vinduesfabrikant har alene i seneste regnskabsår har tabt over 40 millioner kroner på sin investering i den københavnske underholdningskoncern.

Milliardæren Erik Skjærbæk vurderes mindst at have tabt det samme, da han ifølge Berlingske Business' oplysninger har købt sin store portion Parken-aktier til omtrent samme kurs som sin bestyrelseskollega.

Sammen har de to jyske fabrikanter nemlig købt stort ind af Parken-aktien i foråret efter forarbejde af daværende formand Flemming Østergaard og storbanken Nordea, der havde pant i den daværende Parken-aktionær Patrick De Velas selskab SH Finans, der ejede godt 30 procent af virksomheden, der blandt andet ejer fodboldklubben FC København.

Nøjeregnende tilgang

Skuffelsen var derfor tydelig for alle omkring Parken, da selskabets to nye storinvestorer Karl Peter Korsgaard Sørensen og Erik Skjærbæk i slutningen af november 2009 fik meldingen om, at underholdningskoncernen reelt var truet på livet økonomisk og havde udsigt til at tabe op imod 350 millioner kroner i 2009 og 2010.

Det store chokunderskud havde ingen af de to jyske rigmænd set komme, og det har haft en direkte påvirkning på deres tilgang til udfordringerne i den københavnske koncern, der for nylig hentede knap en halv milliard på aktiemarkedet.

Både Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen har således anlagt en meget stringent tilgang til Parkens mange forretningsområder, hvor de udelukkende går efter profit på bundlinjen, hvilket giver problemer i en koncern, der i høj grad er baseret på brandmæssig værdi af en fodboldklub og de mange synergier, det giver til andre områder såsom events og koncerter.

Det var også en af årsagerne til, at de to rigmænd gang på gang krydsede klinger med Parkens tidligere formand, da deres nøjeregnende stil slet ikke gik i spænd med den ambitiøse og visionære Østergaards mange tanker for Parken, som han betragtede som sit livsværk.

Lader sig ikke påvirke

At Parken indtil nu har været en uhørt dårlig investering for både Karl Peter Korsgaard Sørensen og Erik Skjærbæk må stå klart for enhver, eftersom Parken siden har foretaget en voldsom nedjustering i november og reelt har været truet af lukning.

Det har samtidig haft en mærkbar effekt på koncernens tidligere så flyvske aktiekurs, som nu er faldet til jorden som en sten, hvilket er årsagen til rigmændenes store tab.

Alligevel afviser Karl Peter Korsgaard Sørensen over for Berlingske Business, at han lader sig påvirke af den styrtdykkende Parken-aktie.

»Selvfølgelig havde vi ikke regnet med et underskud, men sådan er det. Jeg er ikke optaget af aktiekursen. Jeg har fokus på, at selve forretningen skal være sund. Der er ingen af os, der har haft et billede af, at vi skulle købe en aktie med det formål, at den skulle stige så og så meget,« siger Karl Peter Korsgaard Sørensen.