Parken-storaktionærer hjælper Nordea ud af kattepine

Parkens nye storaktionærer, rigmændene Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, hjælper igen Nordea ud af en kattepine, ved at tegne langt flere nye Parken-aktier end de var forpligtet til. Dermed slipper Nordea for at tegne de nye aktier. (Opdateret kl. 17:37)

Det er ikke bare Korsgaard Sørensen og Skjærbæk, der har købt tegningsretter. Også Parkens tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard melder sig på banen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alt tyder på, at Nordea ikke bliver tvunget til at leve op til den garanti, som storbanken har stillet i forbindelse med en livgivende kapitaludvidelse i Parken Sport & Entertainment.

Der har ellers ikke været stor interesse for at tegne nye aktier, hvilket klart fremgår af kursen på de tegningsretter, der giver ret til at købe nye Parken-aktier til en favørkurs på 68 kr. Med en børskurs i går på 114,50 kr. burde tegningsretterne koste 114,50 minus 68 kr., eller 46,50 kr., men de kunne i går købes for blot 11,30 kr.

Nu er det ikke længere muligt at handle med tegningsretterne, og tegningen af de nye aktier skal afsluttes på mandag. Men storaktionærerne og Nordea-kunderne Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen er ilet banken til hjælp, og har i samme omgang i hvert fald umiddelbart gjort en god forretning.

Ifølge Business.dks beregninger har de to rigmænd tilsammen lovet at købe 2,36 mio. nye aktier for i alt 160,3 mio. kr., svarende til 31,2 pct. af de udbudte aktier. Det svarer nemlig til deres ejerandel før aktieudvidelsen. 

Men faktisk har de derudover købt i alt 520.663 tegningsretter. Da det ikke giver mening at købe tegningsretter hvis man ikke vil tegne aktierne betyder det, at rigmændene fra næste uge ifølge Business.dks beregninger vil sidde på godt 35 pct. af Parken, mod 31,2 pct. før nysalget af aktier.

Don Ø også medUd over Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen har også Flemming Østergaard, Parkens viceadm. direktør Anders Hørholt og bestyrelsesmedlemmerne Hans Munk Nielsen og Niels-Christian Holmstrøm tilsammen købt 19.100 tegningsretter.

Dermed har gruppen af Parken-insidere i alt købt 405.513 tegningsretter, og det er lige godt 14 pct. af de aktier, som Nordea havde garanteret at købe, hvis andre ikke ville have dem. Men alt tyder på, at netop støtten fra insidergruppen gør, at Nordea slipper for at blive storaktionær i Parken.

Om Nordea har givet gruppen et vink med en vognstang om at de skulle tegne flere nye aktier end de egentlig behøvede, vides ikke. Men gruppen har i hvert fald umiddelbart lavet en god forretning. For de har i gennemsnit betalt 10,39 kr. for tegningsretterne, og dermed koster de nye aktier i alt 78,39 kr. pr. styk. Det giver en solid gevinst på hele 46 pct., hvis Parken-kursen vel at mærke holder sig på 114,50 kr.

Det endelige resultat af kapitalforhøjelsen ventes at blive offentliggjort på onsdag.