Parken-storaktionær gør op med Don Ø-æra

Storaktionær i PS&E Karl Peter Korsgaard Sørensen understreger, at nye tilstande er nødvendige for, at selskabet kan overleve.

Karl Peter Korsgaard Sørensen er træt af at blive beskyldt for at kuppe, lyve og handle uærligt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er sjældent, at Karl Peter Korsgaard Sørensen siger mere end »ingen kommentarer,« når en journalist endelig når igennem til storaktionæren. Men nu er vinduesmillionæren irriteret, generet og træt.

Træt af al balladen og postyret omkring bestyrelsen. Først røg Flemming Østergaard på porten, så forsvandt den nye formand Lars Johansen, og mandag blev bestyrelsesmedlem Jørgen Lindegaard elimineret fra bestyrelsen. Alt sammen til Parken Sport & Entertainments bedste påpeger Korsgaard Sørensen, der er træt af at blive beskyldt for kuppe, lyve og handle uærligt.

Et opgør med Flemming Østergaard-æraen har været bydende nødvendigt, understreger storaktionæren, der, ligesom sin kollega Erik Skjærbæk gjorde det i går, har valgt at fortælle sin version af opgøret.

»Det er generende for mig, at en person af Carsten Kochs kaliber begynder at tale om kup. Det vil jeg ikke have siddende på mig. Det irriterer mig, at jeg bliver udstillet som en skidt person. Jeg vil PS&E det bedste, og måske gør jeg det på en anden måde end tidligere. Men det ændrer ikke på, at jeg vil arbejde hårdt for min bestyrelse. Hvorfor bliver Erik og jeg gang på gang udstillet som »de onde«?

Opgør med fortiden

Jørgen Lindegaard måtte i mandags forlade bestyrelsen uden opbakning fra Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen. Ifølge de to storaktionærer ville Lindegaard have flere penge for sit bestyrelsesarbejde og kunne samtidig ikke forstå, at han ikke fik lov til at rejse rundt med fodboldholdet og holde til i en lounge i Parken.

»Hvis det er at være smålig, så er det, hvad vi er. Vi synes, at vi har behov for at holde lav profil, for vi er blevet betroet over 500 millioner kroner ved en aktieemission. Vi har en skude, der skal vendes. Derfor er der sket en markant opstramning hele vejen rundt, og jeg har ikke respekt for en bestyrelseskollega, der ikke forstår det,« siger Karl Peter Korsgaard Sørensen.

Afskeden med Jørgen Lindegaard sker i forlængelse af et længerevarende opgør med fortiden. Siden 2009 har bestyrelsen forsøgt at slippe ud af den skygge, fri af skyggen fra fortiden – Flemming Østergaards skygge.

Ikke flere gratister

»Da Flemming Østergaard var formand, var bestyrelsesbudgettet kæmpestort. Der var et utal af gratister, og det var jo ikke for at promovere PS&E. Det var en iscenesættelse af Flemming Øster­gaard, og det tiltaler ikke mig. Derfor er vi nødt til at foretage en kraftig opstramning. Det her er et opgør med fortiden.

Det har været væsentligt for os at sende signaler om, at vi lægger afstand til fortiden. Vi kan ikke køre en forretning, som PS&E blev kørt før. Så var det jo gået galt,« siger Korsgaard Sørensen og forklarer, at han kun får to billetter til hver FCK-kamp og selv købte sin billet til X Factor-finalen i marts.

»Jeg skal ikke pudse min glorie, men vi kan jo ikke tillade os at repræsentere 14.000 aktionærer og samtidig have store armbevægelser, som det er sket tidligere. Jeg vil ikke være med til at køre tingene på den måde. Flemming Østergaard er pigesur over, at han ikke er i centrum længere. Det er ikke rimeligt, at han siger, at vi ude på at ødelægge FC København. Jeg har puttet så mange millioner i forretningen, og det gør jeg sgu’ da ikke for at ødelægge noget.«

Samtidig forsikrer Karl Peter Korsgaard Sørensen, at han og Erik Skjærbæk ikke er ude på at splitte PS&E op, og understreger at han ikke ønsker at sælge fodboldklubben fra.

Der er for mange penge på spil, og Korsgaard Sørensen forklarer, at der stadig er meget at gøre for at få selskabet ovenpå. Derfor går det ham på, at det konstant flyver ham om ørerne med kritik og bebrejdelser.

Ikke kold og kynisk

»Flemming Østergaard og andre er fulde af sludder, og han forsøger bare at komme af med sin sure mavefornemmelse, fordi han ikke er en del af gamet mere. Han er nødt til at acceptere, at han ikke har en rolle i PS&E mere, og så kan han jo samtidig spørge sig selv, hvorfor han ikke har det. Flemming Østergaard var kendt for at blande sig i alting på alle niveauer. Vi har en skarp adskillelse til direktionen, og vi blander os ikke i deres dagligdag. Hvis ikke der var sket en aktieemission, ville Nordea formentlig have været ejer af Parkens forretninger på nuværende tidspunkt. Dem, der sad i bestyrelsen før, har bare ikke gjort det godt nok. Så enkelt er det. Ellers ville de jo stadig være her.«

Der er jo altid mange følelser forbundet med en fodboldklub. Har du også det?

»Hvis ikke vi også har følelser for fitness.dk og Lalandia, bliver vi aldrig en god forretning. Men jeg er bestemt ikke kold og kynisk, jeg behøver bare ikke at springe rundt på lægterne og te mig for at være følelsesmæssigt involveret. Det siger ingenting om, hvor stærkt jeg er engageret i FC København.«

Så du har ikke fortrudt din investering?

»Jeg har ikke et sekund fortrudt. Men hvis den tidligere linje var fortsat, er jeg ikke sikker på, at jeg ville være glad for min investering. Nu er der heldigvis en fremtid.«