Parken skjuler formue

Underholdningskoncernens årsregnskab gemmer angiveligt på flere hundrede millioner, som almindelige investorer ikke kan se.

Vandlandet Lalandia bliver vurderet til at være mere værd, end det er opført til i regnskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEEN JACOBSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man skal som bekendt ikke skue hunden på hårene, og på samme måde kan man tilsyneladende ikke læse sandheden om Parken i selskabets årsregnskab.

For værdien af badelandet Lalandia er i virkeligheden meget større end det, der står i årsrapporten. Her står, at Lalandia er opført til en kostpris på 532 millioner kroner. Men ifølge dagbladet Børsens kilder er vandforlystelsesparken knap det dobbelte værd.

Det skyldes, at Lalandia i fjor tjente 94 millioner kroner, og i den slags virksomheder er det normalt, at de handles til en pris, der er  7-8 gange så stor som indtjeningen. Det giver en pris på omkring 800 millioner kroner.

Samtidig vurderer kilderne over for dagbladet Børsen, at et eventuelt salg af Lalandia kan gøre Parken gældfri, hvilket kræver 1,2 milliarder kroner.

Nedjusteret spillertrupPå samme måde har Parken ikke bogført salget af 49 ferieboliger, der beløber sig til 25 millioner kroner. De kommer først med i 2011-regnskabet.

Og efter et af fodboldklubbens mest succesfulde år, valgte Parken at nedjustere FCK-truppen med 11 millioner kroner. I årsregnskabet har selskabet således heller ikke taget højde for, at fodboldklubben kvalificerede sig videre fra Champions League og kom med i forårets ottendedelsfinaler.

Parkens administrerende direktør Anders Hørsholt afviser dog de lave værdisætninger:

"Vores årsregnskaber tegner et retvisende billede af vores forretninger. Og jeg ved endnu ikke, om vi skal opjustere i løbet af 2011, men det vil da være glædeligt, hvis vi skal," siger han til dagbladet Børsen.