Parken sender russer-kontakter til inkasso

Parken Sport & Entertainment har sendt kontaktpersonerne til rigmandssønnen Arkady Abramovich til inkasso.

FC København-spilleren Oscar Wendt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Firmaet bag fodboldklubben FC København, Parken Sport & Entertainment (PSE), sender midt under aktionærkrig og mediestorm kontaktpersonerne til den russiske milliardærarving Arkady Abramovich til inkasso. Det skriver dagbladet Børsen.

Det sker, efter at de to medlemmer af den såkaldte "milliardærklub", Ole Abildgaard og tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaards nære ven Aldo Petersen, endnu mangler at tilbagebetale næsten 33.000 af de 102.000 PSE-aktier, som underholdningskoncernen tilbage i 2008 betalte for et kuldsejlet feriebyprojekt i Syditalien.

De to farverige herrer stod sammen med andre stod bag projektet.Ifølge sidste årsrapport forfaldt aktierne til betaling 15. november, men den frist overholdt hovedpersonerne ikke, da de efter eget udsagn frygtede at blive beskyldt for insiderhandel.

- Jeg vil hellere have en inkassosag end en straffesag, lyder forklaringen fra Ole Abildgaard til Børsen.

Han fortsætter:

- I forbindelse med at vi har arbejdet med denne sag (om at få Abramovich ind som storaktionær i PSE, red), som har spændt sig over de sidste par måneder, har vi ikke ment, at vi kunne handle.

Hvornår får Parken så sine aktier?

- Det er jo småpenge, som vi lige skal have handlet ind. Måske i løbet af en uges tid, siger Ole Abildgaard.

Ifølge Abildgaard, der er tidligere direktør i den krakkede Samson Bank, meddelte han i midten af november, at aktierne ikke blev betalt tilbage ved deadline, men han kunne ikke på daværende tidspunkt fortælle hvorfor.

Det accepterede PSE ikke, og derfor blev det i onsdags meddelt direktionen og bestyrelsen, at Evergreen World ApS, der ejes af Ole Abildgaard samt Heidi Sommer, og Aldo Petersens selskab A/S PSE nr. 2123 var blevet sendt til inkasso.

/ritzau/