Parken-rigmand hæver 88 mio. til sig selv

Storaktionær i Parken, Karl Peter Korsgaard Sørensen, blæser på underholdningskoncernens kursmæssige nedtur. I 2010 hentede han 88 mio. kr. i udbytte fra sine øvrige forretninger.

De to dominerende aktionærer i Parken er Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen (th.). Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De sidste par år har Karl Peter Korsgaard Sørensen taktfast øget sin ejerandel i Parken Sport & Entertainment. Det kostede ham dyrt i 2010, hvor underholdningskoncernen igen styrtdykkede på børsen.

Trods kursfaldet kunne Korsgaard Sørensen, der har sin formue fra salget af sit selskab KPK Vinduer & Døre, trække et udbytte på 88 millioner kroner ud af sine investeringer i 2010, fremgår det af regnskaberne for hans to selskaber KPS Invest og KPS kapital, der netop er blevet offentliggjort.

Parken-aktien dykkede 25 procent i hele 2010 og var dermed til at udhule værdierne i Korsgaard Sørensens selskaber. Af regnskaberne fremgår det, at Korsgaard Sørensens aktiepost ved udgangen af året havde en værdi på knap 200 millioner kroner, og at aktierne udgjorde en negativ indkomst på 27 millioner kroner.

Året før kunne Korsgaard Sørensen derimod notere sig en indtægt på 13 millioner kroner fra den kant.

Karl Peter Korsgaard Sørensens investering i Parken udgør dog kun en tredjedel af hans samlede investeringer. De har igen i 2010 kastet et pænt millionbeløb af sig – nærmere betegnet 18 millioner kroner. Egenkapitalen i hans selskab var ved udgangen af 2010 580 millioner kroner.

Sammen med rigmanden Erik Skjærbæk har Korsgaard Sørensens de seneste år kastet millioner i at købe aktier i Parken. Alene siden marts har makkerparret købt Parken-aktier 13 gange. Samlet set sidder de nu på knap 40 procent af aktierne i underholdningskoncernen, der bl.a. står bag fodboldklubben FC København.

I 2011 har Parken-aktien fortsat den negative tendens. Ultimo-2010-niveauet på 174 er nu afløst af en aktiekurs, der nu ligger på 106. Da alt var lutter lagkage i Parken i 2007, var aktien oppe at snuse til kurs 850.