Parken pantsat i mange år endnu

Parkens gæld skal halveres, før Nordea løsner sit greb om underholdningskoncernen. Med det nuværende tempo vil det tage op til fem år.

Foto: Arkivfoto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Parken Sport og Entertainment skylder Nordea 1,3 milliarder kr. og gælden skal nedbringes til 6-700 mio. kr. før Nordea vil løsne sit greb om underholdningskoncernen, vurderer flere kilder over for Jyllands-Posten.

Parken ejer fodboldklubben FC København, som med sin kvalifikation til Champions League er en god indtægtskilde for selskabet. De afgørende forretningsområder er imidlertid badelandet Lalandia og fitnesskæden Fitnessdk, og de spytter ikke nok i kassen til at, selskabet for alvor kan barbere af på gælden og slippe ud af pantsætninger til Nordea."Der er ingen tvivl om, at Parkens gæld fortsat skal reduceres betydeligt. Problemet er blot , at det kræver resultater på fodboldbanen, for både Lalandia og Fitnessdk leverer fortsat ikke et tilstrækkeligt afkast," siger Frank Jensen, analytiker fra Dansk Aktieanalyse til Jyllands-Posten.

Siden 1. marts 2010 har Parken nedbragt sin gæld til Nordea med 128 mio. kr. Fortsætter den tilbagebetalingsprofil - og kan FCK fortsætte med at kvalificere sig til Champions League - vil gælden være 670 mio. kr. om fem år.Det erkender Parken-formand Hans Munk Nielsen, men han er ikke bekymret.

"Jeg mener, at vores nuværende gældsprofil er ganske passende, og vi kan sagtens håndtere de løbende afdrag på gælden. Det er klart, at man med tiden kunne have drøftelser om at få frigivet nogle pantsætninger, men de generer os egentlig ikke," siger Hans Munk Nielsen.INFOshop: Analyse: Nordea har de bedste børsmæglere