Parken på kant med børsregler

Hvis de to storaktionærer i Parken Sport & Entertainment fortsætter indkøbet af aktier, kan Parken i værste fald blive afnoteret fra børsen.

  Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis de to storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard fortsætter deres stor-shopping af aktier i Parken Sport & Entertainment, så betyder det i allerværste fald, at Parken bliver afnoteret fra pladsen på den københavnske fondsbørs. De to herrer ejer til sammen mere end 40 procent af aktierne, og deres vedvarende opkøb gør nu, at Parken er tæt på at komme i konflikt med de såkaldte likviditetsregler. Det skriver Børsen.
 


En gennemgang viser, at de to storaktionærer har øget deres ejerandele med 4 procent alene i år. Det betyder, at lige omkring 72 pct. af aktierne i Parken er ejet af direktions- og bestyrelsesmedlemmer eller af aktionærer, der ejer mere end 10 procent af den samlede aktiekapital, idet Lønmodtagernes Dyrtidsfond ejer 29,9 procent af aktierne. Det er netop her, problemet opstår.

"Vi har et spredningskrav, der siger, at der skal være en passende spredning af aktierne, så kursdannelsen i markedet kan være pålidelig. Derfor skal 25 pct. af aktierne være fordelt i offentligheden. Det vil sige, at de ikke må være ejet af aktionærer, som sidder på mere end 10 procent af aktierne eller er insidere i selskabet," siger Jakob Kaule, der er chef for overvågningsafdelingen hos fondsbørsen i København, Nasdaq OMX.

De to storaktionærer har købt yderlige op i koncernen 46 gange siden nytår, og hvis det fortsætter, så nærmer Parken sig kanten af reglerne.

"Vi vurderer løbende, om selskaberne overholder de noteringskrav, vi har. Overholdes kravene ikke, tager vi en dialog med selskabet og forsøger at finde en løsning på problemet," siger Jakob Kaule, der dog understreger, at et farvel til børsnoteringen er yderste konsekvens.

"Overholdes kravet ikke, vil vi nødvendigvis ikke gå ind at slette selskabet fra handlen. Det vejer meget tungt, om en sletning er til skade for investorerne samlet set, og det vejer altid mere i forhold til, om der er en spredning på 25 pct. I Parkens tilfælde er der mange mindre investorer, og en afnotering kan være til skade for dem," siger han.
 

En af de to storinvestorer, Erik Skjærbæk, fortæller, at han bare har købt, når kursen har været til det. Han ved ikke, om loftet på 75 pct. får ham til at stoppe sit opkøb.

INFOshop: Det ønsker kunderne sig af fremtidens supermarked