Parken-milliardær skyder millioner i energidrik

Den fynske investor Erik Skjærbæk har i tidens løb postet penge i mange forskellige projekter. Nu har han kastet sine penge efter Jon Andersen, der er manden bag energidrikken State.

Foto: Keld Navntoft. Bestyrelsesmedlem i Parken Sport og Entertainment Erik Skjærbæk gør klar til Generalforsamling i Parken mandag eftermiddag d. 11. april 2011. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2011)
Læs mere
Fold sammen

Erik Skjærbæk har efterhånden investeret i lidt af hvert heriblandt miljøteknologi, elektronik og ikke mindst Parken. Men nu har han kastet sin interesse, og ikke mindst sine penge, efter en energidrik målrettet mod sportsfolk.

State hedder energidrikken, der har været på markedet siden 2015, og som nu har fået en større kapitalindsprøjtning af forskellige investorer. Erik Skjærbæk, der ifølge Børsen, har postet et etcifret millionbeløb i drikken, udtaler i en pressemeddelelse, at han tror på projektet, men ikke poster penge i hvad som helst.

»Dem, der kender mig, ved at jeg ikke investerer i hvad som helst. Men her er et produkt, der har kvaliteten til at blive en succes i hele verden. Der er engagement og professionalisme bag, og de har allerede bevist produktets gennemslagskraft. Nu skal det bare ud over rampen,« siger han.

Erhvervsmanden Erik Skjærbæk tjente milliarder på at sælge virksomheden Svendborg Brakes, der fremstiller bremsesystemer til vindmølle- og kranindustrien. Firmaet købte han og partneren Jan Struve i 1998 af daværende ejer Jens Frandsen. I årene efterfølgende gik det særdeles godt for firmaets økonomi, og i 2008 solgte Skjærbæk og Struve Svendborg Brakes for 3,4 mia. kr. til kapitalfonden Doughty Hanson.

Siden har Erik Skjærbæk investeret i flere projekter, der har vist sig at gå konkurs, hvilket også har forårsaget nogle økonomiske øretæver. Energidrikken State har dog på kort tid fået vækket flere investorers interesse. Ud over Skjærbæk har energidrikken fået økonomisk skub af både fodboldspilleren Søren Henriksen og broderen Jesper Henriksen, der er sønner af den afdøde erhvervsmand Michael Henriksen, samt Anders Marcus fra investeringsselskabet Obton og Torben Ulrick, der er stifter af elektronikvirksomheden Denver Electronics.

Som ny bestyrelsesformand tiltræder den tidligere koncerndirektør for Carlsberg, Michael Juul. Ejerkredsen i State består af bl.a. landsholdspilleren Christian Eriksen.