Parken-milliardær holder pause i opkøb

Milliardæren Erik Skjærbæk vil nu koncentrere sig om sine seks opkøb i stedet for at opkøbe nyt

Erik Skjærbæk ejer godt 20 procent af Parken Sport & Entertaintmet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at have købt godt ind på det danske erhvervsmarked, stopper Erik Skjærbæk nu op med at købe ind.

For et år siden overtog Erik Skjærbæk maskinfabrikken Richter Hansen i Svendborg. Og derefter fik han fem ekstra selskaber i sin portefølje, som samler sig under paraplyen "Dansk Synergi".

"Jeg vil stadig gerne investere, og det skal stadig være som majoritetsaktionær, men det bliver som passiv investor. Jeg er nødt til at have majoriteten, så jeg kan agere i nødsituationer. Men jeg har ikke et ønske om at tryne nogen," siger Erik Skjærbæk til Børsen mandag.Tidligere har Erik Skjærbæk ville lave en forsvarsklynge, men det er han gået væk fra, fordi hans selskaber ikke havde kompetencerne til det.

I stedet vil Erik Skjærbæk koncentrere sig om udviklingsvirksomheden Pureteq, der har to patenter indenfor miljøteknologi. Erik SKjærbæks strategi har været at opkøbe selskaber inden for de sorte fag, hvor han selv har sine rødder som maskinmester. Derudover opkøber han selskaber med et fysisk produkt og også typisk virksomheder, der er i vanskeligheder.

Erik Skjærbæk er også kendt for at eje omkring 20 procent af Parken Sport & Entertainment.

"Formuen er vokset i de sidste tre år på trods af de nakkedrag, jeg har fået i Parken. Det er i hvert fald, hvad min revisor siger til mig," siger Erik Skjærbæk til Børsen.