Parken i bedre form end sidste år

Sportskoncernen har nu et tre gange så stort overskud som på samme tid sidste år - alligevel vælger Parken blot at fastholde forventningerne.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Parken Sport & Entertainment fastholder sine forventninger til hele 2011. Selskabet venter dermed fortsat et resultat før skat på 90 mio. kr. og en koncernomsætning på 1,3 mia. kr.

Det fremgår af selskabets regnskab for tredje kvartal.

Kvartalstallene viser, at et overskud på bundlinjen på 74,5 mio. kr. efter årets første ni måneder. Det er mere end en tredobling i forhold til samme periode i 2010.

Parken bemærker selv, at resultatet for de første ni måneder er "væsentligt positivt påvirket" af F.C. Københavns deltagelse i UEFA Champions League 2010/11 samt salg af kontraktrettigheden på spilleren William Kvist.

Fodboldholdets manglende deltagelse i den særdeles lukrative Champions League-turnering kan dog mærkes, da overskuddet i kvartalet faldt til 38,6 mio. kr. mod 69,5 mio. kr. i samme kvartal af 2010.


Fremgang inden for andre aktiviteter bidrog endda til et løft i omsætningen, som gik frem til 417,3 mio. kr. mod 390,8 mio. kr. i samme kvartal sidste år. Det er blandt andet Lalandia og Fitness.dk, der har hevet flere penge ind til sports- og underholdningskoncernen.

Transferaktiviteterne har i årets første ni måneder kostet koncernen godt fem millioner kroner, hvilket er væsentligt bedre end samme tidspunkt sidste år, hvor Parken måtte notere sig et tab på 41 millioner kroner på den konto. (Opdateret kl. 12:38)