Parken går fra underskud til overskud

Parken forbedrede i 2010 sit resultat med tæt på 300 mio. kroner. Dermed får selskabet et mindre overskud på 42 mio. kroner efter skat. (Opdateret)

FCK's deltagelse i Champions League - her mod Chelsea i Parken, trak publikum og var med til at sikre Parken et bedre resultat end ventet i 2010. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Couldridge
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidste års blodrøde underskud i Parken er vendt til et mindre overskud på 42 mio. kroner. Især deltagelsen i Champions League og salget af feriehuse i Lalandia har været med til at trække resultatet op, og forbedre resultatet med tæt på 300 mio. kroner i forhold til 2009.

Parken selv udtrykker stor tilfredshed med resultatet, der beskrives af koncernen som klart over de forventninger, der blev udtrykt i 2009 årsrapporten.  

Omsætningen blev i 2010 forbedret med 11 procent til 1.285 mio. kr.

Især resultatet fra Sport-divisionen i Parken var klart bedre end forventet, ikke mindst takke være FCK's deltagelse i Champions League gruppespillet. Her steg omsætningen med 51 procent til 342 mio. kroner,  og resultatet steg med hele 124 mio. kroner til 66 mio. kroner. Parken forventer da også, at bundlinjen i 2011 bliver mere end fordoblet, hvis FCK igen kvalificerer sig til Champions League.

Også Lalandia bidrog positivt til Parkens regnskab. Salget af feriehuse udgjorde 50,7 mio. kroner af omsætningen, og samlet omsatte Lalandia for 471,9 mio. kroner. Det gav et resultat på 67,1 mio. kroner - og Lalandia oplevede rekordår med 1.3 mio. overnatninger.

Langt fra lige så godt gik det for Parkens Venues, der står for koncerter og arrangementer. Her gik omsætningen tilbage med 32 procent og overskuddet faldt fra 23,7 mio. kroner til 4,2 mio. kroner. Parken selv tilskriver det, at der ikke i 2010 var store turneer, der kom forbi København.