Parken får påtale for kontraktoplysninger

Underholdningskoncernen Parken Sport & Entertainment informerede ikke markedet ordentligt omkring et spillersalg, der medførte en justering af resultatforventningen. Det udløser nu en påtale fra fondsbørsen. (Opdateret kl. 13:42)

Foto: Jens Nargaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Artiklen er korrigeret. Tidligere fremgik det, at kritikken af Parken faldt i forbindelse med emissions- og opkøbsrygter, hvilket ikke var korrekt. red.

_ _ _ _ _ _ _

Parken Sport & Entertainment har modtaget en påtale for ikke at informere markedet ordentligt omkring et spillersalg i juni, der medførte en justering af resultatforventningen.

Salget og informationerne havde været i markedet før Parken selv gik ud med en meddelelse. Parken var blevet kontaktet allerede i april, og selskabet må gerne forhandle bag lukkede døre uden at informere aktiemarkedet.

- Ved lækage af kursrelevante oplysninger om en igangværende forhandling, skal selskabet offentliggøre informationer svarende til de informationer, der ikke længere er holdt fortrolige. Af selskabets meddelelse kan eksempelvis fremgå, at forhandlingerne ikke er afsluttet eller hvilke forhold og betingelser der udestår. Selskabet skal offentliggøre endnu en meddelelse når aftalen er en realitet eller såfremt forhandlingerne afsluttes uden en aftale, skriver Fondsbørsen og konkluderer:

- Det er børsens vurdering, at forholdet i perioden fra begyndelsen af juni og frem var at betragte som en kursrelevant oplysning. Børsen påtalte over for selskabet, at selskabet ikke offentliggjorde en selskabsmeddelelse om forhandlingerne om salg af kontraktrettighed hurtigst muligt efter, at oplysninger herom blev offentligt tilgængelige i markedet.