Parken-boss vil kræve erstatning hos Glistrup og Co.

Parkens formand John Dueholm vil sende en eventuel bøde videre til Jørgen Glistrup og andre tidligere Parken-ansatte, hvis sagen om kursmanipulation tabes i retten.

Tilbage i 2006 var der stadig noget at smile af for tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup (tv.), der sammen med tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard kunne fejre et fodboldmesterskab. Nu er de begge på anklagebænken.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis Parken idømmes en bøde som følge af den igangværende sag om kursmanipulation, bliver regningen sendt videre til tidligere administrerende direktør Jørgen Glistrup og andre tidligere ansatte, siger Parkens formand, John Dueholm.

Ifølge Børsen udtaler John Dueholm sig til avisen i »usædvanligt klare vendinger,« efter at selskabets bestyrelse har fået vurderet konsekvenserne af en eventuelt tabt sag.

Bagmandspolitiet har anklaget Jørgen Glistrup og fem andre personer for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder i perioden fra november 2007 til oktober 2008. Udover fængselsstraf kan det komme til at koste Glistrup 2,2 millioner kroner i bøde.

Hvis der falder dom i sagen, kan Parken stå til en bøde på flere millioner, og med henvisning til erstatningsansvarsloven vil Parkens ledelse altså forsøge at få dækket beløbet hos Parkens tidligere personale.

»Er der mulighed for at kunne hente en eventuel erstatning efter erstatningsansvarsloven, så kommer vi også til at gøre det. Det er vi forpligtet til som selskab og som bestyrelse,« siger John Dueholm.

I forhold til Flemming Østergaard, tidligere formand i Parken, er der ikke mulighed for at bruge erstatningslovgivningen, fordi bestyrelsen kun er ansvarspådragende i forhold til sine aktionærer.