Papkort afslører erhvervsfolks helbred

Norsk opfundet medicinkort skal redde liv, når forretningsfolk rejser, mener Europæiske. Senere får også private tilbuddet.

Her må det ikke gå galt. Forkert medicinering kan være livsfarlig. Det skal en norsk opfindelse - et papkort - nu hjælpe danske forretningsfolk med at undgå. Foto: Colourbox
Læs mere
Fold sammen
Et personligt medicinkort med alle de livsvigtige oplysninger bliver nu en del af Europæiske Rejseforsikrings tilbud til i første omgang erhvervskunderne.

World Medical Card er et strengt personligt kort med alle relevante medicinske data, som gør behandling i udlandet hurtigere og lettere. Man bærer det på sig - og kan desuden få oplysningerne lagt på sin mobiltelefon, krypteret og beskyttet med en PIN-kode -, så andre straks ved, hvad der skal gøres, hvis uheldet er ude, og man ikke selv kan kommunikere. Kortet er et lille, vandtæt papkort i kreditkortstørrelse, forseglet, så det hurtigt kan brydes op. Oplysningerne er noteret med de internationale WHO-standardkoder, som stort set alt behandlende sundhedspersonale i verden forstår.

Man opdaterer selv sine oplysninger om alt fra blodtype til diagnoser, overfølsomhed og allergier samt medicin over Internet. Så får man et nyt kort tilsendt.

Senere også til privatkunder

Europæiske er det første forsikringsselskab i Danmark, som indgår aftale om World Medical Card. I første omgang gælder tilbuddet erhvervskunder, men på længere sigt udvides det til også private rejsende.

»Det tager ikke lang tid for ens læge at forberede til kortet, som kommer med posten kort efter, at alle data er lagt ind Man kan undgå fejlmedicinering og skyde genvej og måske spare livsvigtig tid, når den lokale læge på den måde har den samme basale viden, som lægen derhjemme har opbygget gennem lang tid. Desuden indeholder kortet kontaktinformationer til de nærmeste pårørende,« fortæller Søren Ohlsen, der er dansk landechef for den norske organisation.

Ideen til kortet opstod i 1998. I dag har over 600.000 mennesker - heraf 50.000 i Norden - kortet i lommen.

Læs mere:
World Medical Card