Pant på tyske dåser udsat endnu to år

Pant på tyske dåser skulle oprindeligt være en realitet om to år i 2018, men nu viser et notat fra Miljøstyrelsen, at det ikke kommer til at ske så hurtigt.

Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Faktisk skal vi danskere udfylde eksporterklæringer i yderligere to år i de tyske grænsebutikker, skriver TVSYD.dk.

Først i slutningen af 2019, altså to senere end først beregnet, træder pantaftalen mellem Danmark og Tyskland i kraft, viser notatet, som TV SYD har søgt og fået aktindsigt i.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) forlangte ved sin tiltræden et serviceeftersyn af pantaftalen mellem Danmark og Tyskland, som tidligere på året var forhandlet på plads af den forhenværende regering med miljøminister Kirsten Brosbøl (S).

Der skal afklares en række juridiske aspekter i forhold til både dansk og tysk ret, før en egentlig aftale foreligger. I Danmark skal der vedtages både en lov- og en bekendtgørelsesændring. Dansk Retursystem skal endvidere fysisk have udbygget deres kapacitet, således at systemet kan modtage de forøgede forventede volumener. Det forventes at tage to år.

Miljøstyrelsen vil bestræbe sig på at fremsætte et lovforslag i efteråret 2016, men en realistisk tidshorisont er nok først foråret 2017.